{mosimage}Τρεις νύχτες. Ένας έμπορος όπλων. Μια χώρα στο σκοτάδι. Ο εφιάλτης ενός γέρου εμπόρου όπλων, επαναφέρει τρεις νύχτες  της ζωής του.
Και ταυτόχρονα τρία σημαντικά γεγονότα της κυπριακής τραγωδίας.
Για την ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, ύστερα από αρκετές συμμετοχές σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, ήρθε η ώρα να συναντήσει και το κοινό στην αίθουσα. Από τις 4 Μαρτίου θα προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η ταινία είναι ένα αλληγορικό δράμα πάνω σε μια σύγχρονη τραγωδία και στη σχέση Ιστορίας και Συνείδησης.

Συντελεστές
Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαζωμένος
Δ/νση Φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Ήχος: DNA LAB, Ντίνος Κίττου
Μοντάζ: Παναγιώτης Φωτίου
Σκηνικά: Άντης Παρτζίλης
Κοστούμια: Στέφανος Αθηαινίτης
Παίζουν: Νίκος Αρβανίτης, Κωνσταντίνος Σαρειδάκης, Γιάννης Τσορτέκης, Άρτο Απαρτιάν, Εβελίνα Παπούλια, Κίμωνας Αποστολόπουλος, Στέλλα Φυρογένη, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ντίνος Λύρας, Μάριος Ιωάννου.
Οργάνωση παραγωγής: Film Blades
Παραγωγός: Ρούλα Νικολάου
Συμπαραγωγοί: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ΕΡΤ Α.Ε., ΕΚΚ, Nova, TNT, AB Seahorse Ltd, Μχάλης Κτιστάκης, Βασίλης Μαζωμένος
Με την υποστήριξη: See Cinema Network

Η ταινία έχει συμμετάσχει στα έξης Διεθνή Φεστιβάλ:
Montreal IFF 2009
Panorama European Cinema IFF 2009 (opening film)
Kairo IFF 2009
Goa India IFF 2009
Tallinn IFF 2009
Fantasporto 2010   

Πληροφορίες για την ταινία:
http://www.youtube.com/watch?v=OHZ3yRLntRE&feature=player_embedded
http://menos64.wordpress.com/
http://www.imdb.com/title/tt1497616/

Έχουν γράψει για το Guilt
•Το «Guilt» του Βασίλη Μαζωμένου, μια δυνατή αλληγορία εμπνευσμένη από το κυπριακό δράμα.
Αθηνόραμα

•Ο Βασίλης Μαζωμένος, μετά τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της ταινίας του στο διεθνές φεστιβάλ του Montreal, γύρισε στην Αθήνα για να δει το Guilt να γίνεται η πρώτη ελληνική ταινία που ανοίγει διεθνές φεστιβάλ εδώ και καιρό, ακόμη και στην Ελλάδα.. Ένα σκληρό και σκοτεινό πολιτικό θρίλερ, αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται κανείς σήμερα την τραυματική εμπειρία της διαιρεμένης χώρας».
Movies for the Masses

•Το ελληνικό-κυπριακό Guilt του Βασίλη Μαζωμένου είναι μάλιστα, αυτό που επιλέχθηκε ως εναρκτήρια ταινία του Πανοράματος. Δεν είναι η ιστορική προσέγγιση των τελευταίων 50 ταραγμένων χρόνων της Κύπρου ούτε η περιγραφή της δεινής κατάστασης στην οποία περιήλθε ο λαός, αλλά η προσέγγιση των γεγονότων από την πλευρά των δικών μας λαθών, που μας κάνουν να τρέφουμε μεγάλες ελπίδες ως προς το τελικό αποτέλεσμα.
mixtape.gr

•Πολιτική ταινία, που αγγίζει λεπτά θέματα, από ένα πολύ προσεκτικό στην τεχνική και τη θεματολογία δημιουργό (Βασίλης Μαζωμένος).
cine.gr

•Ο Βασίλης Μαζωμένος με το «Guilt» μας δίνει μια εικόνα της ιστορίας της Κύπρου από το 1959 μέχρι σήμερα. Ο κεντρικός του χαρακτήρας είναι ένας έμπορος όπλων, ο οποίος λίγο πριν πεθάνει θυμάται τα συμβάντα και νιώθει ενοχές για το κακό που έκανε στην πατρίδα του. Η εισαγωγή σοκάρει. Ο σκηνοθέτης μας παρουσιάζει με συγκλονιστικές εικόνες το κυπριακό Γκουαντάναμο όπου οι βρετανοί φυλάκιζαν του κύπριους αγωνιστές. Η σύνδεση των χρονικών περιόδων επιτυγχάνεται με την εύστοχη παρεμβολή επικαίρων της εποχής. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η ταινία δεν κραυγάζει αλλά κρατά μέσα της τον πνιγμένο λυγμό της Κύπρου και επισημαίνει, μέσα από τον κεντρικό του χαρακτήρα, πως υπάρχουν «δικοί» μας άνθρωποι που μόνη τους πατρίδα είναι το κέρδος. 
kersanidis.wordpress.com

 

e-max.it: your social media marketing partner