Ο δεύτερος κύκλος του φετινού εργαστηρίου συγγραφής σεναρίου & ανάπτυξης κινηματογραφικού σχεδίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ), MFI Script 2 Film Workshops, θα διεξαχθεί στο Πυθαγόρειο της Σάμου, 11 - 18 Οκτωβρίου. Αποτελεί συνέχεια του πρώτου κύκλου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον περασμένο Ιούλιο στη Νίσυρο.

Στο εργαστήριο συμμετέχουν 40 κινηματογραφιστές (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγοί) από 11 ευρωπαϊκές χώρες. Όπως κάθε χρόνο, αυτή η δυναμική ομάδα των ευρωπαίων κινηματογραφιστών εκπροσωπεί ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών τάσεων και κινηματογραφικών απόψεων, δίνοντας στο πρόγραμμα μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και μια εξέχουσα θέση στο χώρο της Ευρωπαϊκής σεναριογραφίας και παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Το MFI Script 2 Film Workshops βασίζεται στην προηγμένη τεχνογνωσία και μεθοδολογία των καταξιωμένων και έμπειρων καθηγητών του κινηματογράφου που στελεχώνουν την εκπαιδευτική του ομάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις Milena Jelinek και Χριστίνα Λαζαρίδη από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, τον Miroslav Mandic από την Ακαδημία HFF του Μονάχου, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο από την Ελλάδα, γνωστό σεναριογράφο και συγγραφέα, καθηγητή στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. και τον Jan Fleischer από το National Film and Television School της Αγγλίας. Αυτή η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΜΙΚ συμπληρώνεται από μια πλειάδα επαγγελματιών της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Μάνου Ζαχαρία, μιας εξέχουσας προσωπικότητας στο χώρο του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Το εντατικό εργαστήριο του ΜΙΚ αποτελεί μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη κινηματογραφικών σχεδίων από τη συγγραφή του σεναρίου στη βέλτιστη δυνατή μορφή μέχρι το σχεδιασμό της παραγωγής και της προώθησης της ολοκληρωμένης ταινίας. Μέσα σ’ ένα δημιουργικό περιβάλλον οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται και επανασυγγράφουν τα σενάρια τους προκειμένου να βελτιώσουν τις δραματουργικές τους αρετές, την καλλιτεχνική τους αξία & τις εμπορικές τους δυνατότητες. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα αποτελεί και ένα forum στο οποίο συζητούνται θέματα παραγωγής, τρόποι ανεύρεσης χρηματοδοτήσεων, η δημιουργία συμπαραγωγών και οι τεχνικές προώθησης, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν μια αποτελεσματική στρατηγική για την υλοποίηση των ταινιών τους.

Φέτος, το ΜΙΚ εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το CROSSROADS FORUM του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με σκοπό να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα MFI Script 2 Film Workshops για ανεύρεση χρηματοδότησης και συμπαραγωγών για τα κινηματογραφικά τους έργα.

 

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου υποστηρίζεται από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ. Συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τις Νομαρχίες Δωδεκανήσου και Σάμου και το Δήμο Νισύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γενική συντονίστρια του προγράμματος, Αποστολία Παπαϊωάννου, στα τηλέφωνα 210 6457223 και 6974 796098.

e-max.it: your social media marketing partner