Τρεις ταινίες που ξεχώρισαν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ "Κινηματογράφος και Αναπηρία" που διεξήχθει στις αρχές του καλοκαιριού στην Αθήνα,   θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός 1 στις έξι το απόγευμα. Πρόκειται για τις ταινίες, Γράμμα στον Λου σε σκηνοθεσία του Λικ Μπολάν, Ο μικρός μου αδερφός από το φεγγάρι του Φρεντερίκ Φιλιμπέρ και Στην όχθη των Λέεντερτ Πολ και ΄Ανια Χίντινγκα. Οι ταινίες διαπραγματεύονται το πως η αναπηρία μπορεί να αποτελέσει όχι το εμπόδιο που φανταζόμαστε οι περισσότεροι αλλά το εφόδιο για να αναπτυχθούν άλλες ξεχωριστές ικανότητες.
{mosimage}
ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥ
Σύνοψη: Ο Λου είναι ένα αγόρι τυφλό, πολύ διαφορετικό, που βλέπει μόνο με την καρδιά του. Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τους γονείς του να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα. Ο Λου είναι ένας μικρός πρίγκιπας, τετραπέρατος και γεμάτος χιούμορ. Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του μικρού αγοριού, μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη πατέρα του.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Σύνοψη: Ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Γαλλία, στο οποίο ένα μικρό κορίτσι μας περιγράφει την προσωπικότητα και τις αντιδράσεις του μικρού αυτιστικού αδερφού της. Ιδιαίτερα προσεγμένο κείμενο, από την ενδιαφέρουσα οπτική γωνία ενός παιδιού-παρατηρητή, που με τα δικά του μάτια «φιλτράρει» και τελικά δίνει το δικό του στίγμα για τον αυτισμό.

ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ
Σύνοψη: Μια ποιητική καταβύθιση στην ανθρώπινη υπόσταση, μια αναζήτηση για το ποιοι πραγματικά είμαστε, μια ταινία από καλλιτέχνες κωφούς. Ένας χορός των αισθήσεων που αναπτύσσεται ανάμεσα στον ποιητή και την κάμερα. Η ομορφιά και η δύναμη της ποίησης στη νοηματική γλώσσα μέσα από ένα μονοπλάνο.

e-max.it: your social media marketing partner