Ένας Κούρδος πρόσφυγας που περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας. Ένα κορίτσι που ζει σε καταυλισμό νομάδων στο Δουβλίνο. Ένας άντρας που αποφυλακίζεται αλλά δεν έχει πού να επιστρέψει. Ένα αγόρι από το Ιράν που βγαίνει από το αναμορφωτήριο, αλλά δεν το περιμένει κανείς. Μια παρέα Αλβανών μεταναστών που κυνηγάει το ελληνικό όνειρο. Ένας πρώην τοξικομανής από την Ιρλανδία και ένας πολιτικός πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το ποδόσφαιρο.
{mosimage}
Όλοι τους άστεγοι, άνθρωποι αόρατοι, στο περιθώριο της κοινωνίας. Ζουν, αγωνίζονται, ονειρεύονται, αναζητούν ταυτότητα, κόντρα στην αδιαφορία και τον ρατσισμό. Κόντρα στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτούς τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους ανασύρουν από το σκοτάδι 15 έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες, οι ταινίες των οποίων θα προβληθούν στο τριήμερο φεστιβάλ "Σινεμά στο δρόμο", που διοργανώνει το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ στο πλαίσιο της εκστρατείας "Γκολ στη Φτώχεια".

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό κινηματογράφο Φιλίπ (Θάσου 11, Πλατεία Αμερικής) στις 29 με 31 Μαΐου, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Συνολικά θα προβληθούν 10 ταινίες μεγάλου μήκους και 5 μικρού μήκους. Ανάμεσά τους η πολυβραβευμένη "Διόρθωση" του Θάνου Αναστόπουλου, το "Ένας ελεύθερος κόσμος" του Κεν Λόουτς, το "Απ' το Χιόνι" του Σωτήρη Γκορίτσα και το ντοκιμαντερίστικο  "Κλειστοί δρόμοι" του Σταύρου Ιωάννου.

Αλλά και κάποιες από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους έχουν πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο, τους μετανάστες: ο "Ισμαήλ" του Γιώργου Ζαφείρη  και "Ένας λαμπερός ήλιος" του Βασίλη Λουλέ είναι δύο από αυτές.

Ξεχωριστή θέση στο "Σινεμά στο δρόμο" κατέχουν δύο ταινίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων: Το αμερικανικής παραγωγής ντοκιμαντέρ "Kicking it", που κάνει την πρεμιέρα του στην Ελλάδα, καταγράφει βήμα προς βήμα την πορεία έξι αστέγων από διαφορετικά μέρη του κόσμου προς το όνειρο της συμμετοχής τους στο ποδοσφαιρικό Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στο Κέιπ Τάουν.
"Γκολ στη φτώχεια" είναι και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που γύρισαν οι δημιουργοί της "Μηχανής του χρόνου" για την Ελληνική Ομάδα Αστέγων και την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων της Κοπεγχάγης. Η ξεχωριστή αυτή ομάδα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο τηε εκστρατείας  "Γκολ στη φτώχεια" του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ, απότελείται από άστεγους, πρόσφυγες και άτομα στη διαδικασία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Το φεστιβάλ θα προλογίσουν ο Γιάννης Καλαϊτζής (περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ) και ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης (αθηνόραμα).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΪΟΥ
19:00  Κλειστοί Δρόμοι, του Σταύρου Ιωάννου    98'
21:15  Kicking it, των Susan Koch και Jeff Werner   98'
Την ταινία θα προλογίσουν ο Γιάννης Καλαϊτζής (περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ) και ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης (αθηνόραμα).
23:15  Από την άκρη της πόλης, του Κωνσταντίνου Γιάνναρη    90'

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΪΟΥ
17:00  Ταινίες Μικρού Μήκους
Anticlockwise, του Δημήτρη Μπαβέλλα    9'
Παιχνίδια από τις πατρίδες μας μαζί με τους γονείς μας
132ο Δημοτικό Γκράβας    20'
Partners, της Ιωσηφίνας Μαρκαριάν   19'
Ισμαήλ, του Γιώργου Ζαφείρη   30'
Ένας λαμπερός ήλιος, του Βασίλη Λουλέ    36'
19:00  Ένας ελεύθερος κόσμος, του Κεν Λόουτς   96'
21:00  Διόρθωση, του Θάνου Αναστόπουλου  87' 
23:00  Μιρουπάφσιμ, των Γιώργου Κόρρα και Χρήστου Βούπουρα    125'

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ
17:00  Είσαι ελεύθερος, του Mohammad Ali Talebi   90'
19:00  Γκολ στη Φτώχεια   72'
21:00  Απ' το Χιόνι, του Σωτήρη Γκορίτσα    90'
23:00  Το κορίτσι ταξιδιώτης, του Perry Ogden   88'


ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:
4 ευρώ την ημέρα, για όλες τις προβολές.

 

Διοργάνωση: Περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ
Κύριος Υποστηρικτής:
Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων
Υποστηρικτές:
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
ASATEAM
Street Soccer PR events
INTERAMERICAN

e-max.it: your social media marketing partner