{mosimage}Πότε; Νοέμβριος 2009 Που; Tαυτόχρονα στην Αγγλία (Λονδίνο), στη Γερμανία (Βισμπάντεν), στην Ελλάδα (Αθήνα + Θεσσαλονίκη), στην Ισπανία (Βαρκελώνη), στην Ιταλία (Νάπολη), στην Πολωνία (Πόζναν), στη Σερβία (Νόβι Σαντ), στη Σλοβενία (Μάριμπορ), στη Σουηδία (Στοκχόλμη), στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) και σε άλλες πόλεις.
Βραβεία: Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιτροπής (Special European Jury Prize), Διάφορα Τοπικά Βραβεία

Το Θέμα: Control
Σκηνοθέτες και δημιουργοί από όλο το κόσμο στέλνουν ταινίες μικρού μήκους (animation – κινούμενα σχέδια, μουσικά βίντεο, καλλιτεχνικά φιλμ, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ κ.α.) με χρονική διάρκεια μέχρι 10 λεπτά και με θέμα ‘Control’.
Οι διοργανωτές λένε "Έχεις σκεφτεί ποτέ την ζωή σου σαν μια ακροβασία πάνω σ’ ένα τεντωμένο σκοινί, μεταξύ του ελέγχου και της απώλειάς του; Προχώρησε, μη διστάζεις, κράτα γερά και μη χάνεις το βήμα σου! Ή απλά αφέσου και απόλαυσε τις πολύτιμες στιγμές της ελαφρότητάς σου! Το κοντρόλ έχει πολλές μορφές και διαβαθμίσεις. Μπορεί να είναι πνευματικό, εγκεφαλικό, φυσικό και σωματικό, πολιτικό, κοινωνικό, επιστημονικό, αυστηρό, χαλαρό ή κάτι τελείως διαφορετικό. Μπορείς να σκεφτείς την θεωρία ελέχγου (control theory), τον έλεγχο του ρίσκου και του στρες, τη δεξιοτεχνία και τη μαεστρία, τις συνοριακές γραμμές και τους ελέγχους διαβατηρίων, την εποπτεία, τις κάμερες παρακολούθησης και το κοντρόλ του μυαλού, την αντισύλληψη και τους υγειονομικούς ελέγχους, τα control panels και το Ctrl Alt Delete, ή απλά το τηλεκοντρόλ που έχεις αφήσει στον καναπέ σου. Περιμένουμε με ανυπομονησία να λάβουμε τη δική σου απρόβλεπτη ερμηνεία για το θέμα, όμως προσοχή μη χάσεις τον έλεγχο του χρόνου – δεχόμαστε ταινίες με διάρκεια μόνο μέχρι 10 λεπτά και μέχρι την 1η Ιουλίου 2009! Ναι, πρέπει να το παραδεχτούμε είμαστε… control freaks! "

Το φεστιβάλ ονομάζεται Betting on Shorts επειδή το κοινό έχει τη δυνατότητα να «ποντάρει» σε όποια ταινία πιστεύει πως θα κερδίσει – όμως, το ποντάρισμα γίνεται πριν την προβολή. Σκηνές από τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στο BoSs: More than a Eurovision of Shortfilm 2009 θα προβάλλονται στην ιστοσελίδα μας καθώς και σε όλους τους χώρους προβολής, μία εβδομάδα πριν τη βραδιά του φεστιβάλ. Όλοι οι συμμετέχοντες δημιουργοί των ταινιών θα πρέπει να γράψουν και να στείλουν μια μικρή περιγραφή της ταινίας, καθώς και μερικά λόγια για τους ίδιους. Αυτές οι πληροφορίες μαζί με μια φωτογραφία (film still) από την ταινία θα είναι διαθέσιμα στο κοινό περίπου 2 ώρες πριν από την προβολή, όταν οι θεατές θα κληθούν να ποντάρουν.

Προθεσμία: 1 Ιουλίου 2009
Διαδικασία Συμμετοχής: Ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.bettingonshorts.com, κατόπιν την τυπώνετε και τη στελνετε (βλέπε διεύθυνση κάτω) μαζί με το DVD (PAL) preview copy μέχρι την 1 Ιουλίου 2009.
Για την προκαταρκτική παρουσίαση (preview) δέχονται μόνο κόπιες σε μορφή DVD (PAL). Σε περίπτωση που η ταινία είναι σε άλλη γλώσσα από την Αγγλική, τότε η προκαταρκτική κόπια (preview copy) πρέπει να είναι υποτιτλισμένη στα αγγλικά.

Υποτιτλισμός: Όλες οι ταινίες (συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών) πρέπει να είναι υποτιτλισμένες στα αγγλικά. Αν η ταινία σας επιλεγεί για το πρόγραμμα του BoSs 2009, τότε θα σας ζητήσουν να στείλετε το διάλογο σε γραπτή απόδοση (transcript), ώστε να χρησιμοποιηθεί για τον υποτιτλισμό του σε άλλες γλώσσες (spotting list είναι το ιδανικό).

Παρακαλούμε στείλτε την κόπια προκαταρκτικής προβολής (preview copy) στην διεύθυνση:

Ricarda Vidal
Betting on Shorts
Institute of Germanic & Romance Studies
School of Advanced Study
Stewart House, 32 Russell Square, London WC1B 5DN

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές του BoSs:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κωνσταντίνο Στεφανή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ειρήνη Μαρινάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-max.it: your social media marketing partner