Το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκινά για ακόμα μια χρονιά τα ταξίδια του …με πρώτο σταθμό την Αθήνα.

Από τις 30 Οκτωμβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο «ΤΡΙΑΝΟΝ filmcenter» (Κοδριγκτώνος 21-Πατησίων,τηλ:210 8215469), θα προβληθεί το σύνολο των ελληνικών ταινιών που συμμετείχαν στο 31ο Φεστιβάλ Δράμας, οι βραβευμένες ταινίες του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ καθώς και το σύνολο των ελληνικών ψηφιακών ταινιών που διαγωνίσθηκαν στο τμήμα digi2008. Επίσης θα παρουσιαστούν: Κινηματογραφικά αριστουργήματα από το αρχείο της ΕΡΤ.    (Παρασκευή 19-10 έως Τετάρτη 23-10   21:00- 21:10) «Όλοι Οι Άνθρωποι Γεννιούνται Ελεύθεροι Και Ίσοι»Αφιέρωμα με βραβευμένες ευρωπαϊκές ταινίες με θέμα το 1ο Άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων. Σε συνεργασία με το Goethe Institut Αθήνας & Θεσσαλονίκης.Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, η συνεργασία, με την εταιρία fnac, που εγκαινιάζεται φέτος. Συγκεκριμένα, με την χορηγία της fnac, εκδίδονται για πρώτη φορά σε ένα DVD όλες οι βραβευμένες ταινίες του 31ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Δράμας. Εκτός από τις ταινίες το DVD περιλαμβάνει υπότιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά, βιογραφικά σκηνοθετών, φωτογραφίες και περιλήψεις ταινιών. Το DVD θα διατίθεται από τις αρχές Νοεμβρίου αποκλειστικά από τα καταστήματα της Fnac στο The Mall και τη Γλυφάδα, στη συμβολική τιμή των 9,90 ευρώ κα τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν στους βραβευμένους δημιουργούς, ως ένα δείγμα στήριξης της προσπάθειάς τους.Η Fnac, έχοντας πάντα ως στόχο την ανάδειξη νέων, εναλλακτικών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης, στηρίζει έμπρακτα την εγχώρια κινηματογραφική δημιουργία και προσφέρει στο ευρύ κοινό την νέα ματιά των ελλήνων σκηνοθετών που ξεχώρισαν στο 31ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Η πρώτη και η τελευταία ημέρα (Πέμπτη 30/10 &Τετάρτη 5/11) της εκδήλωσης είναι αφιερωμένη στα βραβεία και διακρίσεις της φετινής χρονιάς.

 

prog_trianon_drama
(Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά)

 

 

e-max.it: your social media marketing partner