Το StoryDoc  είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης, το οποίο εστιάζει στην ανάπτυξη προγραμμάτων ντοκιμαντέρ σε συνθήκες διεθνούς συμπαραγωγής. Τα σχέδια που θα υποβληθούν πρέπει να έχουν μία ισχυρή σύνδεση με τη Μεσόγειο. Η πρόσκληση απευθύνεται σε κινηματογραφιστές  από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο και άλλους ευρωπαίους κινηματογραφιστές με σχέδιο ντοκιμαντέρ που σχετίζεται με την περιοχή. 20 σχέδια ντοκιμαντέρ θα επιλεγούν, συν 5 από την Ελλάδα και το STORYDOC θα χορηγήσει 5 υποτροφίες στα επιλεγέντα σχέδια ντοκιμαντέρ.
Τα επιλεγέντα σχέδια  ντοκιμαντέρ θα αναπτυχθούν στα πλαίσια δύο εργαστηρίων υπό την διδασκαλία έμπειρων σκηνοθετών ντοκιμαντέρ, διευθυντών τηλεόρασης, παραγωγών, μοντέρ και ειδικών στην προώθηση συμπαραγωγών. Κατά το δεύτερο σεμινάριο θα οργανωθεί pitching παρουσία 20-25 επιπλέον διευθυντών τηλεοπτικών προγραμμάτων και διανομέων.
Οι εργασίες των σεμιναρίων θα γίνονται  σε ομάδες και σε εξατομικευμένη  βάση και θα εστιάζουν στο σενάριο, τη σκηνοθετική οπτική, την επιλογή χαρακτήρων και την ανάπτυξη. Στις συλλογικές συνεδρίες θα γίνουν παρουσιάσεις προγραμμάτων, τα οποία συνιστούν δημιουργικές και χρηματοδοτικές ευκαιρίες καθώς επίσης και διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές.
Οι συμμετέχοντες είναι επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ  (συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων, σκηνοθετών, παραγωγών, σεναριογράφων και συμβούλων παραγωγής) με εμπειρία, οι οποίοι στοχεύουν να εργασθούν σε διεθνές επίπεδο.
Μέσω των σεμιναρίων θα δοθεί έμφαση στη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών που προέρχονται από το Νότο της Μεσογείου και των παραγωγών που προέρχονται από το Βορρά της Μεσογείου.
Μεταξύ των δύο σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα δέχονται συμβουλευτική μέσω διαδικτύου από επιλεγμένους καθηγητές.

Η προθεσμία υποβολής σχεδίων ντοκιμαντέρ παρατάθηκε έως τις 4 Μαίου.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν μία δισέλιδη γραπτή παρουσίαση του σχεδίου ντοκιμαντέρ (σύνοψη, σύντομη ανάπτυξη, οπτικό στυλ, βιογραφικό, προϋπολογισμός του σχεδίου) καθώς και το  trailer ή άλλο είδος οπτικού υλικού συνδεόμενου με το σχέδιο ντοκιμαντέρ.

Τα σεμινάρια του 2011:
1ο σεμινάριο στην Κέρκυρα 11-15 Ιουλίου. Για το σεμινάριο του Ιουλίου 2010 δείτε:
(http://www.youtube.com/watch?v=OavAEuqajnA).
2ο σεμινάριο στην Αθήνα 26 – 30 Νοεμβρίου.
-  ειδικό σεμινάριο πραγματοποιείται στη Ραμάλα στις 25-27 Μαρτίου.

Διευθυντής Σπουδών είναι ο σύμβουλος ντοκιμαντέρ  Tue Steen Muller.
Συντονιστής Προγράμματος  Κώστας Σπυρόπουλος.
Κόστος συμμετοχής: 400 ευρώ για ένα άτομο, 250 ευρώ για το δεύτερο άτομο ανα σχέδιο ντοκιμαντέρ και 200 ευρώ για κάθε παρατηρητή. (Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα, καφές, δύο δείπνα –ένα ανά σεμινάριο- και ειδικές εκπτώσεις στις τιμές των ξενοδοχείων)
Η Διδακτική Ομάδα του Storydoc αποτελείται από τους:  Emma Davie(Η.Β.), Mikael Opstrup(EDN/Δανία), Niels Pagh Andersen (Δανία), Iikka Vehkalahti(Φινλανδία), Jordi Ambros(Ισπανία), Louise Rosen (ΗΠΑ), Peter Symes(Αγγλία), Stan Neumann (Γαλλία), Madeleine Avramoussis(Γαλλία), Sanna Salmenkallio (Φινλανδία), Kathrin Brinkmann (Γερμανία), Ρέα Αποστολίδου (Ελλάδα), Ann Julienne (Γαλλία), Ίλια Παπασπύρου (Ελλάδα), Εύα Στεφανή (Ελλάδα), Gena Theodosievska (ΠΓΔΜ), George Khleifi (Παλαιστίνη), Orna Yarmut (Ισραήλ).
Το Storydoc οργανώνεται  με τη συνεργασία  της ΕΡΤ, του EDN και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου.

Υποβολή προτάσεων:STORYDOC
Υπ’όψιν της : Χαράς Λαμπίδου, Event Manager
Μηθύμνης 19, Τ.Κ. 112 57 Αθήνα, Ελλάς
Τηλ. +30 210 8663963  και με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 

e-max.it: your social media marketing partner