Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο συγκροτείται βάσει των διατάξεων του νέου νόμου για τον Κινηματογράφο, ν. 3905/2010.


Η επιλογή  των προσώπων αποτυπώνει τα κύρια χαρακτηριστικά της στρατηγικής του ΥΠ.ΠΟ.Τ. για την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου.

Προτεραιότητα δίνεται στην εξωστρέφεια, τη σημασία των νέων τεχνολογιών για τον ελληνικό κινηματογράφο, την υιοθέτηση και προώθηση νέων μοντέλων παραγωγής και διανομής, την υποστήριξη του σεναρίου, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τη δημιουργία και ενδυνάμωση συνεργασιών με αντίστοιχους οργανισμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Απεικονίζει επίσης τον νέο, εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Διοικητικό Συμβούλιο  στο πλαίσιο της νέας δομής του Ε.Κ.Κ.

Σε μία συγκυρία όπου ο ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και οι Έλληνες δημιουργοί αποσπούν σημαντικά βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ, η Πολιτεία καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση και ανάδειξη όλων των δημιουργικών δυνάμεων του ελληνικού κινηματογράφου.

Ακολουθεί η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ.

Πρόεδρος
Γεώργιος Παπαλιός, Παραγωγός

Αντιπρόεδρος
Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Παραγωγός

Μέλη
Ίρις Ζαχμανίδου, Σκηνοθέτις
Ελίζ Ζαλαντώ, Παραγωγός
Χριστίνα Κάλλας, Σεναριογράφος-Παραγωγός
Χένινγκ Κάμρε, Διευθυντής Φωτογραφίας
Αντώνιος Κοτζιάς, Ειδικός Ψηφιακών Οπτικών Εφέ

 

e-max.it: your social media marketing partner