Το EAVE Film Finance Forum θα διεξαχθεί φέτος από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2011 στο Λουξεμβούργο. Πρόκειται για ένα εντατικό τετραήμερο workshop για ευρωπαίους, αλλά και από άλλες χώρες εκτός Ευρώπης, επαγγελματίες που εργάζονται στην χρηματοδότηση και στην συγκέντρωση παραγωγικών κεφαλαίων. Στόχος του εργαστηρίου είναι  η εξερεύνηση σε βάθος και η ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες οικονομοτεχνικές εξελίξεις και χρηματοδοτικές πηγές στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει σεμινάρια πάνω στη κρατική και ιδιωτική χρηματοδότηση, στις συμπαραγωγές, στα φορολογικά κίνητρα ανά χώρα, στην αγορά διανομής και στις νέες τάσεις που διαμορφώνονται αυτό το διάστημα στην οπτικοακουστική βιομηχανία. Ενδιαφέρον έχει η επισήμανση των διοργανωτών ότι με δεδομένο ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές παραγωγές είναι μέσου ή χαμηλού προϋπολογισμού το Finance Forum θα επικεντρωθεί στην πραγματική οικονομική κατάσταση με προτεινόμενες λύσεις που θα ταιριάζουν στις ανάγκες του κάθε project για το οποίο θα ενδιαφέρεται ο κάθε συμμετέχοντας.

Διαδικασία
Το workshop θα έχει την μορφή συζήτησης σε στρογγυλό τραπέζι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν παρουσιάσεις σε διαφορετικές θεματικές κατηγορίες. Μετά θα ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και κορυφαίων ειδικών πάνω στην χρηματοδότηση και τη βιομηχανία του κινηματογράφου.  Προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ των ομιλητών, ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Leading European experts
Το 2010 στο αντίστοιχο Forum συμμετείχαν οι: Christian Kmiotek (Head of Studies, Film Finance Forum & CFO, Samsa Film), Stéphane Cordier (Cofiloisirs), Joëlle Levie (independent finance expert), Chris Paton (Fortissimo Films), Katrine Schlüter-Schierbeck (Johan Schlüter advokatfirma), Bernhard Stampfer (Vice-President, Deutsche Bank), Jani Thiltges (Samsa Film) and Max Wiedemann (Wiedemann & Berg Film). Για το 2011 τα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Το Film Finance Forum απευθύνεται σε παραγωγούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με την χρηματοδότηση παραγωγών, συμβούλους, υπεύθυνους επικοινωνίας κτλ. Είναι ανοιχτό επίσης και σε μη-Ευρωπαίους πολίτες χάρη στην υποστήριξη του MEDIA Mundus (tbc). Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στην αίτηση συμμετοχής. Αξιολογείται η εταιρεία παραγωγής του υποψήφιου, οι παραγωγές που έχει εμπλακεί κα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποψηφίους που προέρχονται από ανεξάρτητες μικρές ή μεσαίες εταιρείες.

 

Διορία υποβολής συμμετοχής έως:  24 Φεβρουαρίου 2011.
Περισσότερες πληροφορίες: http://eave.org/programmes/film-finance-forum-2011/ ή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

e-max.it: your social media marketing partner