Από τη Μυτιλήνη, το χώρο στον οποίο γυρίστηκε και στον οποίο αναφέρεται, ξεκινά την πορεία της η νέα ταινία του Λάκη Παπαστάθη Ταξίδι στη Μυτιλήνη. Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, στη μεγάλη αυλή του Ελαιοτριβείου – Μουσείου «Βρανά» στον Παπάδο της Λέσβου.

Η ταινία Ταξίδι στη Μυτιλήνη, είναι ένα εσωτερικό ταξίδι επιστροφής στον γενέθλιο χώρο. Ενας κινηματογραφιστής, με αφορμή μια κληρονομιά, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του- από την οποία τον κρατούσε μακριά ένα βαρύ οικογενειακό περιστατικό του παρελθόντος- έπειτα από 20χρονη παραμονή στο Παρίσι. Συναντά όσους έχουν απομείνει από τους συγγενείς του, ξαναθυμάται αυτούς που έχουν «φύγει» για πάντα, «ανακαλεί» τον παιδικό του εαυτό και ξαναζεί τα δραματικά γεγονότα που τον σημάδεψαν.
«Η προβολή αυτή αποτελεί μια συμβολική ανταπόδοση στους ανθρώπους του τόπου που αγκάλιασαν και στήριξαν με τρόπο συγκινητικό την προσπάθεια τη δική μου και των συνεργατών μου, καθώς και στους δεκάδες μυτιληνιούς ερασιτέχνες ηθοποιούς που έλαβαν μέρος στην ταινία.», αναφέρει για την πρεμιέρα της ταινίας ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης.

Η παραγωγή της ταινίας είναι του ΕΚΚ, ΕΡΤ, NOVA, Λάκης Παπαστάθης.


 

e-max.it: your social media marketing partner