Φέτος το καλοκαίρι, για πρώτη φορά, η Πάτμος φιλοξενεί ένα πολιτιστικό γεγονός που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διεθνή πλατφόρμα συνάντησης για τους ανθρώπους του κινηματογράφου και το σινεφίλ κοινό. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 25 Ιουλίου.
Αντλώντας απο ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικής δημιουργίας, το φεστιβάλ, που φέτος δεν είναι διαγωνιστικό, θα παρουσιάσει ταινίες που έχουν διακριθεί πρόσφατα στην ελληνική και διεθνή σκηνή, αντιπροσωπευτικές των σύγχρονων κινηματογραφικών τάσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ταινίες μεγάλου μήκους, 8 ντοκιμαντέρ και 20 ταινίες μικρού μήκους.Οι προβολές θα μοιραστούν ανάμεσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο στη Νέα Μαρίνα στο λιμάνι της Πάτμου (Σκάλα) και στο χώρο του Παλαιού Σχολείου στη Χώρα.Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ένα αφιέρωμα ομιλιών και προβολών στον ποιητή Robert Lax, ο οποίος έζησε και πέθανε στην Πάτμο, ένα τριήμερο εργαστήρι παραγωγής και μοντάζ cross-media από την ομάδα Watergun TV καθώς και τελετές έναρξης και λήξης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η δημιουργία ενός νέου θεσμού που θα προσελκύει κινηματογραφιστές διεθνούς εμβέλειας και θα ενθαρρύνει τη δημιουργική συνεύρεση τους με νέους και καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς. Πρόκειται για μια υπαίθρια κινηματογραφική γιορτή - ένα σινεμα κάτω απο τα αστέρια σύμφωνα με τους διοργανωτές.

e-max.it: your social media marketing partner