Την οικονομική υποστήριξη ύψους 120.000 ευρώ, έλαβε η ταινία Αμνηστία του Μπουγιάρ Αλιμάνι από το Ταμείο Υποστήριξης Ευρωπαϊκών Συμπαραγωγών, Eurimages, κατά την τελευταία του συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14 και 19 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αμνηστία, πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπουγιάρ Αλιμάνι (Το κατώι, Υγραέριο, Πυξίδα), είναι παραγωγή της Αλβανίας σε συμπαραγωγή Ελλάδας (Φαντασία) και Γαλλίας (Arizona Films).

Η Έλσα και ο Σπετίμ, οι σύζυγοι των οποίων βρίσκονται στη φυλακή, συναντιούνται συχνά κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Ερωτεύονται, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με το οικογενειακό, αλλά και κοινωνικό τους περιβάλλον. Όταν η κυβέρνηση της Αλβανίας δώσει αμνηστία σε 200 φυλακισμένους, μεταξύ των οποίων είναι και οι σύντροφοι τους, η Έλσα και ο Σπετίμ αναγκάζονται να επιστρέψουν στην κοινωνικά αποδεκτή οικογενειακή ζωή τους, δηλαδή, στη μοναξιά. Ένα τραγικό γεγονός θα τους φέρει και πάλι μαζί. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν αρχές Φθινοπώρου στην Αλβανία και την Ελλάδα.

Στη συνάντηση του Eurimages την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι κ.κ. Δημήτρης Σοφιανόπουλος, Αντιπρόεδρος ΕΚΚ και Γιάννης Ηλιόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Παραγωγής ΕΚΚ.

e-max.it: your social media marketing partner