{mosimage}Μετά την επίσημη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, η ταινία του Αγγελου Φραντζή, Μέσα στο Δάσος, προσκαλείται από άλλα έγκυρα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με πρώτο στη σειρά το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ, όπου στις 25 Μαρτίου θα κάνει την ασιατική της πρεμιέρα, παρουσία του Άγγελου Φραντζή και της Κάτιας Γκουλιώνη, που είναι επίσημοι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ. «Μια από τις πιο δυνατές ανακαλύψεις της χρονιάς», χαρακτηρίζει την ταινία το Φεστιβάλ και συνεχίζει, «Μυστηριώδες, γεμάτο πάθος και χωρίς φραγμούς, το Μέσα στο Δάσος ξεκινά χαμηλόφωνα μέχρι που, κυριολεκτικά, γεμίζει την οθόνη με μια έκρηξη πάθους. Η εξαιρετική ψηφιακή φωτογραφία, με τα ολοζώντανα χρώματα, δίνει μια αίσθηση εξπρεσιονιστικής ζωγραφικής στην αισθητική της ταινίας.»

Το Μέσα στο Δάσος θα συνεχίσει τις Φεστιβαλικές του προβολές μέχρι το φθινόπωρο. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στο τέλος Σεπτεμβρίου, από το Δίκτυο Filmcenter του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

ΣΥΝΟΨΗ
Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι, αρχετυπικοί ήρωες σ’ ένα παγανιστικό ταξίδι όπου η φύση καθοδηγεί τις αισθήσεις και τα συναισθήματα. Μινιμαλιστικός διάλογος, σιωπή, ήχοι. Φόβος, ελευθερία, ένστικτο, επιθυμία, πανσεξουαλικότητα και, διαρκώς, η υπόνοια ότι κάτι παρατηρεί από ψηλά. Γυρισμένη με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, εμποτισμένη με το απόκοσμο και γεμάτη έντονες χροιές και βίαιες μορφές, η ταινία Μέσα στο Δάσος είναι ένα υπαρξιακό παραμύθι κόκκινο σαν την αρχέγονη επιθυμία του άιματος, μια ταινία πρωτογενής σαν την πέτρα, το νερό ή τον ουρανό.

http://www.myspace.com/mesastodasos

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν Κάτια Γκουλιώνη, Ιάκωβος Καμχής, Nathan Pissoort
Σκηνοθεσία Αγγελος Φραντζής
Σενάριο Αγγελος Φραντζής σε συνεργασία με τους Κάτια Γκουλιώνη, Ιάκωβο Καμχή, Nathan Pissoort
Παραγωγός Πάνος Παπαχατζής
Συνεργάτης Παραγωγός Μαρία Τσίγκα
Εκτέλεση Παραγωγής Ντένια Σαφαρή
Διεύθυνση Φωτογραφίας Αγγελος Φραντζής
Σκηνικά Ηλίας Λόης
Κοστούμια Χριστίνα Χαντζαρίδου
Ηχοληψία, Ηχητικός Σχεδιασμός Νίκος Τριανταφύλλου
Μιξάζ Γιάννης Σκανδάμης
Μοντάζ Νίκος Βαβούρης
Μουσική Texturizer
Διεύθυνση Παραγωγής Τάσσος Σπύρου
Βοηθός Σκηνοθέτη Ευδοκία Καλαμίτση
Μοντέρ στο γύρισμα Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
Μια παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε. σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ Α.Ε. και τον Αγγελο Φραντζή
35mm, Dolby Digital, Διάρκεια 97’

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ 

This is not a love song

…αυτό το αίσθημα της λατρείας που νοιώθουμε πάντα γι’ αυτούς
που χρησιμοποιούν χωρίς φραγμούς τη δύναμη να μας προκαλούν πόνο.
Μαρσέλ Προυστ
Από τη Μεριά του Σουαν

Το μωρό στην κούνια κουνάει τα χέρια του. Νομίζει ότι όλος ο κόσμος κινείται. Η μητέρα του τραγουδά. Εκείνο δεν ξέρει ότι το ίδιο είναι σιωπηλό. Ο κόσμος είναι ένας. Αδιαίρετος. Λίγο αργότερα θα μάθει να ξεχωρίζει. Να καταλαβαίνει τις ανάγκες του. Εκείνο και η μητέρα του είναι δυο διαφορετικά πλάσματα. Τι πόνος. Όλα είναι αποσπασματικά. Ο καθένας είναι μόνος.
Δυο αγόρια και ένα κορίτσι. Ολομόναχοι. Προσπαθούν να ενωθούν. Να ξαναγίνουν ένα. Γύρω τους, μεγάλοι κορμοί δέντρων, διάφανα ποτάμια, μια απομονωμένη παραλία, τα βουνά, κι ένα παράξενο κόκκινο σπίτι βαθιά κρυμμένο στην καρδιά του δάσους. Γιατί βρίσκονται εκεί; Ποιος τους εγκατέλειψε κι έτσι αθώοι που είναι πληγώνουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο; Είναι ελεύθεροι ή παγιδευμένοι; Δεν υπάρχουν  απαντήσεις. Το ταξίδι τους μοιάζει με μύηση. Όπως ήταν και το δικό μας ταξίδι καθώς γυρίζαμε την ταινία.

e-max.it: your social media marketing partner