Το πρόγραμμα MFI Script 2 Film Workshops του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ) είναι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική δράση στον τομέα της ανάπτυξης κινηματογραφικού έργου που υποστηρίζεται από το MEDIA Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελείται από 4 εντατικά εργαστήρια (2 επιτόπια, στη Νίσυρο και τη Σάμο και 2 διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΜΙΚ) και περιλαμβάνει εργασία σε ομάδες, ατομικές συναντήσεις, διαλέξεις, συζητήσεις κτλ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των συμμετεχόντων σεναρίων από το στάδιο μιας εκτεταμένης σύνοψης ή πρώτης γραφής μέχρι την ολοκληρωμένη βέλτιστη μορφή του σεναρίου, έτοιμου προς παραγωγή. Μέσω μιας εντατικής διαδικασίας εργαστηρίων που εστιάζουν στη δραματουργική ανάλυση και επανασυγγραφή των σεναρίων, το πρόγραμμα επιδιώκει να αναδείξει την καλλιτεχνική τους αξία, να τα βελτιώσει από την άποψη της δραματουργίας και της αφήγησης και να ενισχύσει τον αντίκτυπό τους στο κινηματογραφικό κοινό. Παράλληλα, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να οργανώσουν τη διαδικασία παραγωγής του κινηματογραφικού τους έργου (pitching, αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης, στρατηγικές παραγωγής). Τους εισάγει στις πρακτικές της κινημ/φικής βιομηχανίας, παρέχοντάς τους τα εφόδια για να βελτιώσουν τα κινηματογραφικά τους σχέδια τόσο από καλλιτεχνική όσο και από εμπορική άποψη, με απώτερο στόχο να διευκολύνει τα συμμετέχοντα σενάρια να βρουν το δρόμο της παραγωγής και να δώσουν ταινίες εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένες στην παγκόσμια κινηματογραφική αγορά.

Ο κύκλος των 4 εργαστηρίων αποτελεί ένα εντατικό πρόγραμμα εξάμηνης διάρκειας με εκπαιδευτές καταξιωμένους καθηγητές σεναριογραφίας και επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, το ΜΙΚ προσκαλεί εγνωσμένου κύρους κινηματογραφιστές και ειδικούς από όλο τον κόσμο ως ομιλητές / εισηγητές στις διαλέξεις και τις συζητήσεις του προγράμματος.

ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:   22 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2010, ΝΙΣΥΡΟΣ   
ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Σεπτέμβριος 2010, ON LINE   
ΤΡΙΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: 10-17 Οκτωβρίου 2010, ΣΑΜΟΣ   
ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Δεκέμβριος 2010, ON-LINE

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ευρωπαίους κινηματογραφιστές, σεναριογράφους & παραγωγούς με σενάριο μεγάλου μήκους σε ανάπτυξη. Ειδικά για τους Έλληνες κινηματογραφιστές, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΜΙΚ με το ΕΚΚ και την ΕΡΤ,  η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, κατόπιν επιλογής. Διαμονή και διατροφή καλύπτονται από το πρόγραμμα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:  19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Αιτήσεις συμμετοχής καθώς και λεπτομερής περιγραφή του προγράμματος βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΜΙΚ www.mfi.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: Αποστολία Παπαϊωάννου, Γενική Συντονίστρια ΜΙΚ, τηλ. 210 6457223

e-max.it: your social media marketing partner