Από τον περασμένο Μάιο και έχοντας πίσω του μια πολύμηνη φάση ανακαίνισης, το Goethe-Institut Athen δεν είναι πια εργοτάξιο. Η εορταστική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 20:00 για την επαναλειτουργία των ανανεωμένων του χώρων θα είναι μια μουσικο-κινηματογραφική παράσταση από δυο διακεκριμένους καλλιτέχνες που παρακολούθησαν από κοντά τη φάση της ανακαίνισης με εύθυμη και δημιουργική διάθεση:

«Στο Ρυθμό του Εργοταξίου» (2009, 12΄)
Βίντεο της Εύας Στεφανή - Μουσική σύνθεση και live ερμηνεία του Μηνά Ι. Αλεξιάδη στο πιάνο και το synthesizer.
Η βραδιά συνεχίζεται με βωβή ταινία και ζωντανή μουσική, και πάλι από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη, μ’ ένα πρωτοποριακο έργο της γερμανικής κινηματογραφικής κουλτούρα, την ταινία «Βερολίνο. Η συμφωνία της μεγαλούπολης». Θα προβληθεί η κόπια που ανακαινίστηκε το 2007 στο Κινηματογραφικό Τμήμα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Αρχείου.

Το κινηματογραφικό αυτό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, που κι αυτή δεν «είναι πια εργοτάξιο» και αποκτά τώρα για πρώτη φορά στα 60 σχεδόν χρόνια από την ίδρυσή της την κατάδική της στέγη.
Μετά τις προβολές, γύρω στις 21:30, ακολουθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Ζόρικα Χρόνια. Φωτογραφίες 1967 – 1975» του Michael Ruetz. Προλογίζει ο o Ζάφος Ξαγοράρης, εικαστικός καλλιτέχνης, Επίκουρος καθηγητής της  Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

{mosimage}

e-max.it: your social media marketing partner