Μια ακόμα επιτυχία σημείωσε ο ελληνικός κινηματογράφος στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Η ταινία του Φίλιππου Τσίτου Ακαδημία Πλάτωνος απέσπασε τη Λεοπάρδαλη Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Αντώνη Καφετζόπουλο, το Βραβείο Οικουμενικότητας και το Βραβείο Νεότητας.

Tsitos1a

 

 

 

 

 

 

 

 

Kafetzo1a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Το πιο ωραίο που μου συνέβη στο Λοκάρνο ήταν η ανταπόκριση του κοινού. Με πλησίαζαν στο δρόμο και μου έδιναν συγχαρητήρια για την ταινία. Έβλεπες ότι το ενδιαφέρον τους είναι ζωντανό, είχαν μεγάλη διάθεση να μιλήσουμε για την ταινία. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα για τους συντελεστές μιας ταινίας· είναι η επιβράβευση των κόπων μας. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για τα βραβεία και είμαι περήφανος για τον Καφετζόπουλο, ο οποίος μάγεψε το Λοκάρνο.», λέει ο Φίλιππος Τσίτος.

Το Βραβείο Ερμηνείας για τον Αντώνη Καφετζόπουλο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες για μια τόσο σημαντική διάκριση για έλληνα επαγγελματία ηθοποιό. «Είμαστε ευχαριστημένοι, κυρίως από την αποδοχή του κόσμου. Η ταινία «μίλησε» στους θεατές και για τέσσερις μέρες ζήσαμε μια έντονη ατμόσφαιρα.», λέει ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Η Ακαδημία Πλάτωνος είχε τρεις προβολές στη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι οποίες ήταν sold out. «Η αποδοχή στην αίθουσα ήταν πάρα πολύ θερμή. Είχα την αίσθηση ότι η ταινία είχε φτιαχτεί ειδικά για αυτό το κοινό», λέει ο Φίλιππος Τσίτος.

Το Βραβείο Οικουμενικότητας συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 20.000 ελβετικών φράγκων για τη διανομή της ταινίας στην Ελβετία, και το Βραβείο Νεότητας, το οποίο απονέμει μια Επιτροπή Νέων, με το ποσό των 2.000 ελβετικών φράγκων.

 

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή απονομής του βραβείου του Αντώνη Καφετζόπουλο (στο 29΄)

www.pardo.ch/jahia/Jahia/home/Multimedia/lang/en/pid/970

www.pardo.ch/jahia/Jahia/home/Multimedia/lang/en/pid/970

 

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή απονομής του βραβείου του Φίλιππου Τσίτου (στο 11΄)

www.pardo.ch/jahia/Jahia/home/Multimedia/lang/en/pid/970

 

Στην Ελλάδα, η Ακαδημία Πλάτωνος θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», ενώ στις αίθουσες θα τη δούμε μέσα στους επόμενους μήνες.

e-max.it: your social media marketing partner