{mosimage}Η ταινία Μικρό Έγκλημα, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του πολυβραβευμένου Χρίστου Γεωργίου, γυρίστηκε στη   Θηρασιά. Σε αυτή παρακολουθούμε μια ρομαντική σχέση να γεννιέται και να δυναμώνει στη σκιά ενός μυστηριώδους θανάτου, δίπλα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Ο Λεωνίδας (Αρης Σερβετάλης), έχει μόλις αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυνομικών κι έχει μετατεθεί σ’ ένα πανέμορφο, πλην όμως μικρό κι απομονωμένο νησί του Αιγαίου. Οι επαγγελματικές του προκλήσεις περιορίζονται στο να τοποθετεί πινακίδες «Απαγορεύεται ο Γυμνισμός» στις ερημικές παραλίες του νησιού. Θέλει ν’ αναλάβει ευθύνη, αλλά δεν έχει αντικείμενο, οπότε, κατά κύριο λόγο, βαριέται και κάνει υπομονή.
Η Αγγελική (Βίκυ Παπαδοπούλου), είναι η πιο διάσημη κόρη του νησιού, αλλά ζει στην Αθήνα. Είναι η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής «Καλή, Καλή σας Μέρα» κι έχει μόλις πάρει το μεγάλο τηλεοπτικό βραβείο για τη δουλειά της. Είναι όμορφη, νέα, επιτυχημένη και δημοφιλής. Οι ντόπιοι παρακολουθούν τελετουργικά την εκπομπή στο καφενείο και θαυμάζουν τη συντοπίτισσά τους: δική τους, αλλά ταυτόχρονα επιθυμητή κι απρόσιτη.
Οι συνθήκες θ’ αλλάξουν όταν ο Λεωνίδας θ’ ανακαλύψει στον γκρεμό το πτώμα του γέρου Ζαχαρία. Πώς πέθανε ο γέρος και γιατί στην τελευταία του στιγμή χαμογελούσε; Ηταν ατύχημα ή, όπως υπαγορεύει το ένστικτο του Λεωνίδα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά;
Ξαφνικά ο νεαρός αστυνομικός πρέπει να βρει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα: Γιατί ο Αρχηγός της Αστυνομίας μοιάζει τόσο αρνητικός προς την έρευνα του Λεωνίδα; Γιατί η Γιατρός / Πάρεδρος της κοινότητας έχει στο γραφείο της τη μακέτα ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος; Γιατί το βράδυ μετά το θάνατο του Ζαχαρία, η Αγγελική επιστρέφει εσπευσμένα στο νησί; Τέλος, υπάρχει περίπτωση αυτή η κοπέλα που μοιάζει να τα έχει όλα, να θέλει και τον Λεωνίδα;
Όπως ο κάθε κάτοικος του νησιού, που ερμηνεύει το θάνατο του Ζαχαρία σε συνάρτηση με τον εαυτό του, έτσι κι ο Λεωνίδας θα χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες του για να σχηματίσει τη δική του εκδοχή για το τι ακριβώς συνέβη με τον Ζαχαρία, αλλά και με τη δική του ζωή, όπως ξαφνικά ανατράπηκε, μέσα στην ησυχία του καταγάλανου Αιγαίου.
Σημείωμα Σκηνοθέτη
Το Μικρό Έγκλημα είναι μια δυνατή, απλή ιστορία σ’ ένα όμορφο περιβάλλον. Μια ανθρώπινη ιστορία, με χιούμορ, δυνατή αφηγηματική δομή και με τη δυνατότητα εντυπωσιακού οπτικού στυλ. Πιστεύω ότι το Μικρό Έγκλημα είναι μια διασκεδαστική, ζεστή και όμορφη ταινία.
Βασική μου πρόθεση, ως σκηνοθέτη, θα είναι να είμαι αληθινός προς το σενάριο και την ισορροπία ευαισθησίας, ζεστασιάς, χιούμορ και ανθρωπιάς, με τα οποία παρουσιάζει την ιστορία και τους χαρακτήρες του.

Η φιλοδοξία είναι το κοινό θέμα σ’ αυτη τη ταινία. Οι φιλοδοξίες του Λεωνίδα να γίνει αστυνομικός στη μεγάλη πόλη, οι φιλοδοξίες της Αγγελικής να γίνει διάσημη τηλεπαρουσιάστρια, η φιλοδοξία του Ζαχαρία να επιτύχει στην Αυστραλία. Μέσα από τις προσπάθειες των χαρακτήρων να κάνουν τον κόσμο τους λίγο καλύτερο, κάτι με το οποίο όλοι ταυτιζόμαστε, βλέπουμε ότι συχνά οι στόχοι που θέτουν για τον εαυτό τους ίσως δεν επιτευχθούν ποτέ, αλλά καθώς ζουν προς αυτούς τους στόχους, ορίζουν έτσι και τις ζωές τους.

 

Μια παραγωγή των Twenty-Twenty Vision, Λυχνάρι Productions σε συμπαραγωγή με την Bad Movies, τη ZDF / ARTE, τη ΣΕΚΙΝ, την ΕΡΤ Α.Ε.,  το Medienboard Berlin Bradenburg, το Eurimages, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το German Film Fund Παραγωγoί Θανάσης Καραθάνος, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Xρίστος Γεωργίου Εκτέλεση Παραγωγής Κωνσταντίνος Μωριάτης Σκηνοθεσία, Σενάριο Χρίστος Γεωργίου Σύμβουλος Σεναρίου Σερτζάν Κόλγεβιτς Διεύθυνση Φωτογραφίας Γιώργος Γιαννέλης Μουσική Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου Μακιγιάζ Δήμητρα Φαφαλιού Πρωταγωνιστούν Αρης Σερβετάλης, Βίκη Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής, Αρτο Απαρτιάν, Ελένη Κοκκίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ερρίκος Λίτσης, Παναγιώτης Μπενέκος, Mouzafer Zifla

e-max.it: your social media marketing partner