{mosimage}Συνεχίζεται φέτος για μιαν ακόμη χρονιά η επιτυχημένη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ορχήστρας των Χρωμάτων (την οποία ίδρυσε το 1989 ο Μάνος Χατζιδάκις). Το ΕΚΚ από το 2000 που ξεκίνησε τη δημιουργική συνεργασία του με την Ορχήστρα των Χρωμάτων έχουν παρουσιάσει πρωτότυπα προγράμματα μουσικής και κινηματογράφου, πέρα από συμβάσεις, συνηθισμένα και προκαταλήψεις. Η χρονιά ξεκινά την Τρίτη 27 Ιανουαρίου με το «Αφιέρωμα στην κινηματογραφική δημιουργία του Νίνο Ρότα»  λόγω των 30 ετών που συμπληρώνονται φέτος από το θάνατό του και το 2009 έχει οριστεί έτος Ρότα για την Ευρώπη με την προβολή της ταινίας Γυμνοί στον ήλιο του Ρενέ Κλεμάν. Την επόμενη  Τρίτη 3 Φεβρουαρίου η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera in Salonico θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με τίτλο «Μουσική δωματίων» και θα προβληθεί η ταινία του Αλέν Ρενέ Πέρυσι στο Μάριενμπαντ.

«Η συνεργασία του ΕΚΚ και της Ορχήστρας των Χρωμάτων έχει από καιρό ξεπεράσει τα όρια της απλής σύμπραξης δυο θεσμικών φορέων του πολιτισμού. Έχει πλέον εδραιωθεί και μετατραπεί η ίδια σε θεσμό με το Τριανόν Filmcenter μόνιμο κοινό χώρο φιλοξενίας για τους κινηματογραφόφιλους και τους φιλόμουσους. Η ανταπόκριση στα προγράμματα αυτά, η οποία υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες, μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο μας να προσφέρουμε ένα σύνθετο θέαμα-ακρόαμα και να συνυφάνουμε δυο φαινομενικά διακριτές απολαύσεις, αυτή του  κινηματογράφου και αυτή της μουσικής, σε ένα χώρο οικείο και εύκολα προσβάσιμο  για κάθε ενδιαφερόμενο», αναφέρει σε σημείωμά του ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, που έχει την επιμέλεια του προγράμματος.
«Στους βασικούς στόχους του Filmcenter του Κέντρου Κινηματογράφου περιλαμβάνεται μια διάσταση παιδευτική, με την ευρύτερη σημασία της λέξης: Θέλουμε οι αίθουσες και τα προγράμματά μας να λειτουργήσουν ως χώρος παιδείας όχι απλώς κινηματογραφικής, αλλά ευρύτερα πολιτιστικής. Στην εποχή της ευκολίας και της κατανάλωσης, πιστεύουμε ότι είναι χρέος μας να αντιστρέψουμε το ρεύμα, να προχωρήσουμε σε κάτι πέρα από το πακέτο “κινηματογραφικό εισιτήριο και ποπ κορν”», συμπληρώνει ο Ρόμπυ Εκσιέλ, υπεύθυνος προγραμματισμού του Filmcenter.
Ο κύκλος εκδηλώσεων της Ορχήστρας των Χρωμάτων δε θα περιοριστεί φέτος μόνο σε αυτές τις δύο παραστάσεις αλλά θα πραγματοποιηθεί ένα εβδομαδιαίο αφιέρωμα στις αρχές του Μαΐου στον κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter.

Μια πρώτη ιδέα για το τι θα απολαύσουμε….
4 Μαΐου (Δευτέρα) «Όλα τα βραδινά του κόσμου» (Κατερίνα Κτώνα – Άγγελος Ρεπαπής)
5 Μαΐου (Τρίτη) «Ονειρογραφία» (Μουσική του Νίκου Πλατύραχου, για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη)
6 Μαΐου (Τετάρτη) «Ήχοι οθόνης σε Blue κλίμακα» (Συγκρότημα Δ. Βασιλάκη)
7 Μαΐου (Πέμπτη) «Tango del Sur» (Tango a Quattro – Κουαρτέτο Ερατούς Αλακιοτζίδου)
8 Μαΐου (Παρασκευή) «Σαλπίσματα οθόνης» (Melos Brass)
9 Μαΐου (Σάββατο) «Σινεμά ο … μουσικός παράδεισος» (Βρανούση-Καράγιαννη)
10 Μαΐου (Κυριακή) (Κινηματογραφική μουσική του Νίκου Κυπουργού) 

Κάθε Τρίτη στις 8:30 το βράδυ
Συναυλία-Προβολή ταινίας  τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (φοιτητικό 8 ευρώ)

e-max.it: your social media marketing partner