Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 στις 8.00 μ.μ. στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης του «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2010», στη διάρκειά της οποίας ο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» θα τιμήσει τον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο για την προσφορά του στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

Την τιμή θα απονείμει ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο θα μιλήσουν η κυρία Ειρήνη Στάθη -μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια θεωρίας του κινηματογράφου και των Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και η κυρία Μαρία Κομνηνού -Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Οπτικοακουστικού Εργαστηρίου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση θα παραστούν: ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος Θ. Πάγκαλος, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κων/νος Στεφανόπουλος, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κος Απ. Κακλαμάνης, οι υπουργοί Χ. Καστανίδης, Χρ. Αηδόνης, Ν. Σηφουνάκης,, Π. Μπεγλίτης, Γ. Ραγκούσης, βουλευτές όλων των κομμάτων (Xρ. Πρωτόπαπας, Δ. Αυγερινοπούλου, Β. Μιχαλολιάκος, Π. Ζούνη, Γ. Βούρος, Μ. Παπαϊωάννου, Κ. Γείτονας Αθ. Μπούρας, Αθ. Δαβάκης κ.ά.), άνθρωποι των γραμμάτων & των τεχνών, της κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και τα ΜΜΕ.
Επίσης καλλιτέχνες όπως οι: Η. Λογοθέτης, Δ. Πιατάς, Άγγ. Αντωνόπουλος, Δ. Κατρανίδης, Λ. Καφαντάρη, Ν. Περράκης, Μ. Μητρούσης, Β. Χαραλαμπόπουλος, Αντ. Θεοδωρακόπουλος, Στ. Μάϊνας, Μαν. Μανουσάκης, Κ. Βουτσάς. Μ. Καραγιάννη, Χρ. Θεοδωροπούλου κ.ά. 


e-max.it: your social media marketing partner