Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της περασμένης χρονιάς, το PVC – 1 του Ελληνοκολομβιανού Σπύρου Σταθουλόπουλου, φτάνει επιτέλους στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 28 Αυγούστου.

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της περασμένης χρονιάς, το PVC – 1 του Ελληνοκολομβιανού Σπύρου Σταθουλόπουλου, φτάνει επιτέλους στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 28 Αυγούστου. Γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου σε μια αμοντάριστη λήψη 85 λεπτών, η ταινία είναι εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία: το 2000, σε μια αγροτική περιοχή της Κολομβίας, μια γυναίκα και η οικογένειά της έπεσαν θύματα μιας ασυνήθιστης τρομοκρατικής ενέργειας, για λύτρα 7.000 δολαρίων. Τρομοκράτες παγίδευσαν τα μέλη της και απαιτούσαν λύτρα, ενώ τοποθέτησαν στον λαιμό της μητέρας έναν εκρηκτικό μηχανισμό, μετατρέποντάς την κυριολεκτικά σε ζωντανή ωρολογιακή βόμβα, παγιδευμένη σε συνθήκες ασύλληπτης ψυχολογικής και σωματικής πίεσης. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και η ένταση κορυφώνεται, η γυναίκα και η οικογένειά της προσπαθούν να σωθούν.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ των Καννών το 2007, όπου προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση – και μια πρόσκληση για τον Σταθουλόπουλο από τα στούντιο της Warner, όπου πλέον ετοιμάζει την επόμενη ταινία του. Απέσπασε, ακόμη, τον Αργυρό Αλέξανδρο, Βραβείο Κοινού, Βραβείο Ά Αντρικού ρόλου και το Βραβείο της FIPRESCI στο περασμένο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σκηνοθεσία- Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σπύρος Σταθουλόπουλος, Σενάριο: Σπύρος Σταθουλόπουλος, Ντουάιτ Ισταμπουλιάν, Σκηνικά – Κοστούμια: Λουίζα Ουρίμπε, Μουσική: Πασκάλ Τιγκέρ, Παίζουν: Μερίντα Ούρκια, Ντανιέλ Παέζ, Χιούγκο Περέιρα, Πατρίσια Ρουέντα, Παραγωγή: Kosmokrator Sinema, HDFilms Inc

e-max.it: your social media marketing partner