Ο Ερρίκος Ανδρέου υπήρξε δημιουργικός άνθρωπος, με ευαισθησία και χαμηλούς τόνους, υψηλή αίσθηση επαγγελματισμού και πνεύμα εξωστρέφειας. Παρουσίασε την πρώτη ταινία του, το αστυνομικό θρίλερ «Εφιάλτης», το 1961, στη 2η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη καλλιεργώντας υψηλές προσδοκίες για το μέλλον του. Ακολούθησαν η «Επιστροφή» και ο «Διχασμός», το 1965, και άλλες ταινίες ανάμεσα στις οποίες και το ιστορικό δράμα «Παπαφλέσσας», το 1971, το οποίο σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Λίγα χρόνια μετά, το 1976, γύρισε το ερωτικό θρίλερ «Αγκίστρι», έχοντας ως φιλοδοξία του η ταινία αυτή να γίνει αποδεκτή από το διεθνές κοινό.
Ο Ερρίκος Ανδρέου υπηρέτησε την κινηματογραφία μας και από θεσμική θέση, ως Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κατά την περίοδο 1989 – 1991, εργαζόμενος για την ανάπτυξη της παραγωγής και την προώθηση της ελληνικής ταινίας.
Το ΕΚΚ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Νόρα Βαλσάμη, στον γιο του Ερρίκο τζούνιορ και την υπόλοιπη οικογένειά του.
e-max.it: your social media marketing partner