Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και το Αthens Film Office ανακοινώνουν το «The Owl», ένα ετήσιο διεθνές εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου (script development workshop). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Athens Film Office (AFO) που γίνεται με τη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας των δύο φορέων και της κινηματογραφικής αγοράς Marché du Film, του Φεστιβάλ Καννών. Η διοργάνωση του workshop αναμένεται να σταθεί αρωγός στη διεθνή προβολή της Αθήνας ως ενός πολυδιάστατου προορισμού φιλικού προς τις οπτικοακουστικές παραγωγές.
Το The Owl ανακοινώθηκε επίσημα την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου στο 75ο Φεστιβάλ των Καννών από την αποστολή του AFO, ξεκινώντας έτσι και τη συνεργασία με το Μarche du Film του κορυφαίου τόπου συνάντησης επενδυτών, παραγωγών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου και της διεθνούς κινηματογραφίας.
Το «The Owl» είναι ένα ετήσιο Αγγλόφωνο workshop ανάπτυξης τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών που απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους σεναριογράφους που έχουν ήδη εδραιώσει την παρουσία τους. Για να συμμετάσχουν, οι αιτούντες πρέπει να έχουν γράψει τουλάχιστον μία ταινία ή μερικές ώρες σε τηλεοπτική σειρά και να υποβάλουν ένα νέο προσχέδιο ταινίας ή τηλεοπτικού σεναρίου για έλεγχο. Μια επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων θα επιλέξει τους συγγραφείς των πέντε κορυφαίων τηλεοπτικών και πέντε κορυφαίων κινηματογραφικών σεναρίων για να παρευρεθούν.
Το «The Owl» έχει διττό χαρακτήρα – αφενός εκπαιδευτικό και αφετέρου αναπτυξιακό με σκοπό να συνδέσει την Ελληνική πραγματικότητα με το διεθνές περιβάλλον. Στόχο έχει την προσέλκυση διεθνών παραγωγών στη χώρα και κατ’ επέκταση την επιτάχυνση “του ανοίγματος της αγοράς” ώστε να καταστεί η Ελλάδα σε κινηματογραφικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας. 
Πιο συγκεκριμένα το εργαστήριο θα διαρκέσει εννέα μήνες και θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις -  αρχικά δια ζώσης στην Αθήνα από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου του 2022 σε ένα πενθήμερο συνέδριο, έπειτα διαδικτυακά, και τέλος στη αγορά του Φεστιβάλ των Καννών το 2023. Θα συμμετάσχουν πέντε ταινίες μεγάλου μήκους και πέντε τηλεοπτικές σειρές ενώ προϋπόθεση επιλογής αποτελεί το σενάριο να μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα ή / και την Ελλάδα. Κατα την τελετή λήξης των Καννών, δύο συμμετέχοντες θα επιλεγούν για να λάβουν το βραβείο residency, δηλαδη ένα μήνα παραμονής στην Ελλάδα μαζί με ένα οικονομικό επίδομα για να ολοκληρώσουν το σενάριό τους.
Το εργαστήριο διευθύνεται από δύο καθηγητές σεναρίου του University of Southern California (USC,) τον Τομ Έιμπραμς και τον Ντέιβιντ Άιζακς, και έχει μέντορες του κλάδου, όπως η Κρίστεν Μπάρνετ (Επικεφαλής Τηλεόρασης, Lea Pictures), η Τζένι Μπόργκαρς (Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, Pathe UK), η Παυλίνα Χατούπη (Executive Παραγωγός), η Julien Leroux (Διευθύνουσα Σύμβουλος & Ιδρύτρια της Paper Entertainment), η Ολίβια Μασερόνι (Agent στο πρακτορείο Verve) και άλλοι.
Για να μάθετε περισσότερα και να υποβάλετε την αίτηση σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://theowl.afo.events Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές ως τις 31 Ιουλίου 2022. 
Tο Athens Film Office (AFO) που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2020 και έχει συμβάλλει ώστε περισσότερες από 70 διεθνείς και εγχώριες παραγωγές να επιλέξουν την Αθήνα για τα γυρίσματά τους. Το AFO μετέτρεψε σταδιακά την Αθήνα σε «Film Friendly City», διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει.
*Το The Owl γίνεται με την υποστήριξη της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
 
e-max.it: your social media marketing partner