Το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimagesανακοίνωσε τις εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων ευρωπαϊκών συμπαραγωγών που αποφάσισε κατά την 164η συνεδρίασή του στις 09.12.2021 στο Στρασβούργο. Ένα ελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο ταινίας μεγάλου μήκους και ένα ξένο, συγχρηματοδοτούμενο από Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενισχύονται σημαντικά. Συγκεκριμένα:

  • Το σχέδιο ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους Arcadiaτου Γιώργου Ζώη, με συμπαραγωγό την ελληνική εταιρεία Homemade, ενισχύεται με το ποσό των 180.000 €. Το σχέδιο αυτό έχει ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΚΚ. Πρόκειται για συμπαραγωγή Ελλάδος, Βουλγαρίας και Σερβίας.
  • Το γαλλικό σχέδιο ταινίας μυθοπλασίας Piratesτης MyriamGharbi, με συμπαραγωγό την ελληνική εταιρεία Blonde, ενισχύεται με το ποσό των 85.000 €. Για το σχέδιο αυτό έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότησή του από το ΕΚΚ στο πλαίσιο του Ταμείου Υποστήριξης Ελληνογαλλικών Συμπαραγωγών.

Στην 164η συνεδρίαση του Eurimagesεγκρίθηκαν 37 κινηματογραφικά σχέδια μεγάλου μήκους, ανάμεσά τους 5 ντοκιμαντέρ και 5 animation, που χρηματοδοτούνται με το συνολικό ποσό των 9.141.000 €.

e-max.it: your social media marketing partner