Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανέθεσε στον Άρη Καπλανίδη και τον Ηλία Ρουμελιώτη τη δημιουργία του σποτ που θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ανάθεση αυτή απορρέει από την περυσινή πρωτοβουλία του ΕΚΚ να στηρίζει κάθε χρόνο βραβευμένους δημιουργούς στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας απευθυνόμενο σε αυτούς για το προωθητικό του σποτ. Φέτος στη Δράμα, ο Άρης Καπλανίδης και ο Ηλίας Ρουμελιώτης ήρθαν δυναμικά στο προσκήνιο του ελληνικού animation με την ταινία «Από το μπαλκόνι».  
Δείτε το σποτ στον σύνδεσμο: https://vimeo.com/manage/videos/637368185
 
 Βιογραφικό σημείωμα
Οι Άρης Καπλανίδης και Ηλίας Ρουμελιώτης είναι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και animators. Δημιουργοί της μικρού μήκους ταινίας animation «Από το Μπαλκόνι»  (Soul Productions, EKK - 2021) που έχει τιμηθεί με 9 βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, τις Νύχτες Πρεμιέρας και το Animasyros ενώ συνεχίζει την πορεία της σε διεθνή φεστιβάλ. 
Έχουν γυρίσει αρκετές μικρού μήκους ταινίες μεταξύ των οποίων οι: «Air Co.» , «Πισωγυρίσματα» και «Βλέπω στον Ύπνο μου Αφροδίτες», ενώ το 2015 κυκλοφόρησαν την μεγάλου μήκους κωμωδία «Η Ζωή Ενταύθα».
Από το 2019 έχουν ιδρύσει την εταιρία BrosInArts Animation Studios και ασχολούνται αποκλειστικά με το animation μυθοπλασίας έχοντας ήδη αρκετές δουλειές σε δική τους σκηνοθεσία και concept, με ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά. Τώρα ετοιμάζουν την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία τους: Ένα animation ντοκιμαντέρ από την σκοπιά των γυναικών που βίωσαν την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.brosinarts.com/
 
 
e-max.it: your social media marketing partner