Δεν είναι ο τίτλος ταινίας που θα προβληθεί σε πρόγραμμα του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά το πλαίσιο μιας δράσης της Διεύθυνσης Hellenic Film Commission (HFC) που εξυπηρετεί τον στρατηγικό στόχο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK)  να ενισχύσει τη θέση της ελληνικής κινηματογραφίας στον παγκόσμιο χάρτη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
Το ΗFC συμμετέχει ενεργά στην Αγορά του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας την εκδήλωση «Ημέρα Εκπαίδευσης:  Πώς ένα Film Office βρίσκει τη θέση του στον χάρτη;», την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021. Προσκαλεί σε αυτή εκπροσώπους περιφερειών και δήμων, υπευθύνους των δημοτικών και περιφερειακών γραφείων εξυπηρέτησης οπτικοακουστικών παραγωγών (Film Offices), αλλά και  επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commissions (Εuropean Film Commissions Network - EUFCN), αλλά και με την υποστήριξη του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων με το οποίο το ΕΚΚ έχει υπογράψει μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας. 
Στη διάρκεια της «Ημέρας Εκπαίδευσης» η διευθύντρια του HFC Βένια Βέργου θα συντονίσει τους προσκεκλημένους ομιλητές -εννέα μέλη και στελέχη του EUFCN,  έμπειρους  film  commissioners από επτά ευρωπαϊκές χώρες. Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε κομβικής σημασίας θέματα, τόσο για το αρχικό στάδιο ανάπτυξης  των Film Offices όσο και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους. Η δράση αυτή στοχεύει στη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ενδυνάμωση των Film Offices. Η δικτύωση, η εξειδίκευση και η διαρκής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής κινηματογραφίας είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες του   HFC και του ΕΚΚ.
Η «Ημέρα Εκπαίδευσης» συμπίπτει με μια ιδιαίτερη στιγμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που υποδέχεται αυτές τις μέρες άλλη μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή, αλλά και για την Ελλάδα που προσελκύει με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές. To EKOME, αξιοποιώντας τα οικονομικά και φορολογικά κίνητρα που παρέχει η χώρα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση της Ελλάδος στην παγκόσμια βιομηχανία του οπτικοακουστικού. Παράλληλα, η ενημέρωση, οι διευκολύνσεις και η τεχνογνωσία που παρέχονται από το HFC και τα Film Offices στις παραγωγές ενισχύουν το συγκριτικό πλεονέκτημά της  ως τόπος υποδοχής γυρισμάτων και εγγυώνται την αξιοπιστία της.
 
e-max.it: your social media marketing partner