Ολοκληρώθηκε το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ανακοίνωση των βραβείων και διακρίσεων. Το  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απένειμε τα δικά του βραβεία στηρίζοντας και κατ’ αυτό τον τρόπο την ελληνική ταινία. Συγκεκριμένα:
 
•Το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, σε παραγωγή που συμμετέχει στο πρόγραμμα Επίσημη Πρώτη, απονεμήθηκε στον Τζώρτζη Γρηγοράκη για την ταινία «Digger». Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, ο σκηνοθέτης με την ωριμότητά του «δημιούργησε έναν κόσμο ολοκληρωμένων χαρακτήρων, φωτίζοντας την πάλη ανθρώπου και φύσης στον 21ο αιώνα με απίστευτη οξυδέρκεια».
 
•Το Βραβείο  Best Location, από την Διεύθυνση Hellenic Film Commission του ΕΚΚ, σε location manager ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού σε ελληνική παραγωγή που κάνει πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα, απονεμήθηκε στον location manager Βασίλη Ντινόπουλο για την ταινία Kala Azar της Τζάνις Ραφαηλίδου, γιατί «υπηρέτησε απόλυτα το όραμα της σκηνοθέτιδος επιλέγοντας πλούσιους αφηγηματικά χώρους ικανούς να υπαινιχθούν τις δικές τους σκληρές ιστορίες». Το βραβείο αυτό συνοδεύεται από 1.500 ευρώ. 
 
Την επιτροπή του ΕΚΚ αποτέλεσαν οι: Αθηνά Καλκοπούλου (Διευθύντρια Προώθησης – Hellas Film), Βένια Βέργου (Διευθύντρια Hellenic Film Commission), Γιώργος Αγγελόπουλος (Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής).
 
e-max.it: your social media marketing partner