Η μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, με τίτλο “Copa-Loca” είναι η μοναδική ελληνική ταινία μικρού μήκους που συμμετέχει στην προκριματική φάση των επερχόμενων βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθέτων του Φεστιβάλ Καννών 2017 και συμμετείχε σε πάνω από 100 φεστιβάλ παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών, τα φεστιβάλ Clermont-Ferrand, Σεράγεβο, AFI Fest και Tάμπερε, ενώ πρόβληθηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του New Directors/New Films.


Η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και κέρδισε το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018.


Βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, στα Φεστιβάλ Ρείκιαβικ, Σεράγεβο, Νύχτες Πρεμιέρας, Φεστιβάλ Nouveau Cinema του Μοντρεάλ και Φεστιβάλ Λιντς.


Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986. Σπούδασε Θεωρία Κινηματογράφου και Σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο “Broadway”, το σενάριο της οποίας επιλέχθηκε από το Sundance Lab.

 

COPA-LOCA


Σενάριο/Σκηνοθεσία: Χρήστος Μασσαλάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Εμφανίζονται οι: Έλσα Λεκάκου, Τζένη Χειλιουδάκη, Παύλος Ιορδανόπουλος, Talat Iqbal, Στάθης Σταμουλακάτος, Μιχάλης Πιτίδης, Φώτης Στρατηγός, Νάντια Κατσούρα, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιώργος Ραμαντάνης, Jon Simvonis
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Ρεπούση
Μοντάζ: Χρήστος Μασσαλάς
Μουσική: Σtella
Σχεδιασμός κοστουμιών: Μάρλι Αλιφέρη
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιώργος Ραμαντάνης
Παραγωγός: Χρήστος Μασσαλάς
Συμπαραγωγοί: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Διάρκεια: 14'
Χώρα παραγωγής: Greece
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ)

e-max.it: your social media marketing partner