Η Ακαδημία Νέων Σκηνοθετών της Νοτιoανατολικής Ευρώπης FIRST FILMS FIRST  του Goethe-Institut είναι ένα εντατικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που στοχεύει στην υποστήριξη των νέων σκηνοθετών για την ανάπτυξη της πρώτης τους ταινίας μυθοπλασίας.

 

Την περίοδο 2018-19 πρόκειται να συμμετάσχει από ελληνικής πλευράς ο σκηνοθέτης Χάρης Ραφτογιάννης με το κινηματογραφικό πρότζεκτ «The River/To Ποτάμι», ο οποίος σημείωσε για την ταινία του: «Ό,τι είναι «πρόοδος» για τον Μάκη, είναι απειλή για την Μαρία. Ένα τροχαίο ατύχημα τους φέρνει κοντά. Τα Μcnuggets ακόμα πιο κοντά. Αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να είναι μαζί. «Το Ποτάμι» είναι μια κωμικοτραγική ιστορία, για δυο ανθρώπους, που προσπαθούν να βρουν την θέση τους στον κόσμο. Μια υπαρξιακή ιστορία αγάπης, για δυο διαφορετικούς κόσμους, δυο «αντιπάλους» και την αγωνία τους να συναντηθούν».

 

Για την περίοδο 2016-17 είχαν επιλεγεί και συμμετείχαν από την Ελλάδα η Ασημίνα Προέδρου με την ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» (Behind the Haystacks) και ο Nίκος Χαραλαμπόπουλος (N. Labot) με την ταινία «Η δουλειά της» (Her Job). Για την περίοδο 2017-18 ο Θανάσης Νεοφώτιστος με την ταινία «Ο Πέτρος και ο Λύκος».

 

Συνεργάτης του Goethe-Institut στην Ελλάδα είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το FIRST FILMS FIRST.

e-max.it: your social media marketing partner