Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (EKK) ανακοινώνει τη φιλοξενία και την έναρξη του Script Lab, ενός από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Torino Film Lab (TFL), στην Ελλάδα. Το TFL είναι ένα εργαστήριο ετήσιας διάρκειας που απευθύνεται σε ανερχόμενους, ταλαντούχους σκηνοθέτες και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητές του είναι σχετικές με την κατάρτιση, την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και τη διανομή κινηματογραφικών έργων. Στα δέκα χρόνια παρουσίας του στα διεθνή κινηματογραφικά δρώμενα, έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα κινηματογραφικά εργαστήρια παγκοσμίως.


Το πρώτο εργαστήριο Script Lab πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 25 Μαρτίου 2018 στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ), στην προοπτική μιας ευρύτερης συνεργασίας του ΕΚΚ με το ΤΠΠΛ και στο Σούνιο. Οι 32 δημιουργοί των επιλεγμένων κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από μια εντατική, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση πάνω στην ανάπτυξη σεναρίου, καθώς και να διευρύνουν τις διασυνδέσεις και τη δικτύωσή τους με άλλους επαγγελματίες του χώρου σε ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές περιβάλλον, καθώς το TFL διακρίνεται για την έμφαση που δίνει στην πολιτισμική ποικιλία των συμμετεχόντων στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.


Η Agata Czerner, υπεύθυνη του ΤFL, δήλωσε: «Το Torino Film Lab με χαρά ξεκινάει το πρόγραμμα Script Lab στην Ελλάδα, χάρη στη συνέργεια του με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Για μια βδομάδα οι 32 ανερχόμενοι κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο θα πάρουν μέρος σε ένα εντατικό σεμινάριο με πέντε εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν μεγάλη και διεθνή εμπειρία ως σύμβουλοι ανάπτυξης σεναρίου. Το τελευταίο βράδυ του εργαστηρίου περιμένουμε στο masterclass εκπροσώπους της τοπικής κινηματογραφικής βιομηχανίας σε μια συνάντηση δικτύωσης και ανατροφοδότησης. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την υποστήριξη το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τους Έλληνες κινηματογραφιστές στην ανοιχτή εκδήλωση του Σαββάτου στις 24 Μαρτίου».


Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΕΚΚ, σημείωσε: «Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θέτει την κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων κινηματογραφιστών στο επίκεντρο της στρατηγικής του και υποδέχεται με χαρά στην Ελλάδα το Torino Film Lab. Με αυτή την σημαντική συνέργεια το ΕΚΚ ενισχύει τη σχέση του με έναν έγκριτο διεθνή θεσμό, με στόχο τη διεθνή δικτύωση και την εξωστρέφεια του ελληνικού κινηματογράφου».


Το ΕΚΚ είχε εξασφαλίσει την απαλλαγή από το κόστος των διδάκτρων για την ελληνική συμμετοχή που θα προκρινόταν, ενώ ακόμα δύο ελληνικά projects που έφτασαν ως το τέλος της διαδικασίας επιλογής, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια εμπεριστατωμένη γνώμη πάνω στο σενάριό τους σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας για το καθένα στο πλαίσιο του εργαστηρίου. Το ελληνικό project που επιλέχθηκε να συμμετέχει στις εργασίες του φετινού Script Lab είναι το «Mignon», της Σοφίας Γεωργοβασίλη.


Για το κλείσιμο των εργασιών του εργαστηρίου, το ΕΚΚ οργανώνει, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 17.30 στο Λαύριο, μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους τους κινηματογραφιστές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα της αμφίδρομης επαφής και διασύνδεσης του κινηματογραφικού κόσμου της Ελλάδας με την ευρύτερη δυναμική κοινότητα καταξιωμένων εκπαιδευτών και συμβούλων του κινηματογράφου με τους οποίους συνεργάζεται το TFL. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα masterclass για την ανάπτυξη σεναρίου με διαλέξεις του Franz Rodenkirchen, σύμβουλο συγγραφής σεναρίου και εκπαιδευτή στο TFL, και της Isabelle Fauvel, σύμβουλο σεναρίου και ιδρύτρια της γαλλικής συμβουλευτικής εταιρίας Initiative Film. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες στην ανοιχτή εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με όλους τους κινηματογραφιστές, τους εκπαιδευτές και τους συμβούλους του Script Lab κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ που θα ακολουθήσει.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της ανοικτής εκδήλωσης και του masterclass μπορείτε να βρείτε εδώ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για την ανοιχτή εκδήλωση του Σαββάτου, εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Έχει προβλεφθεί από το ΕΚΚ η μετακίνηση, μετ’ επιστροφής, των συμμετεχόντων που δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

e-max.it: your social media marketing partner