Τρία προγράμματα αφιερωμένα στο κινηματογραφικό έργο ελλήνων κινηματογραφιστών θα παρουσιαστούν στη φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Βίντερτουρ της Ελβετίας (Internationale Kurzfilmtage Winterthur), του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της χώρας, το οποίο πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.


Χώρα Εστίασης (Focus Country) του Φεστιβάλ: Ελλάδα


Η ελληνική κινηματογραφική σκηνή είναι πιο ζωντανή από ποτέ, αναφέρουν οι ελβετοί προγραμματιστές του ελληνικού αφιερώματος. Μια καινούρια γενιά νέων ταλαντούχων κινηματογραφιστών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον με τις στιλιστικά ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους τους. Στο Φεστιβάλ παρουσιάζεται μια επιλογή πρόσφατων ελληνικών ταινιών μικρού μήκους και αυτός ο ποικίλος, σύγχρονος κινηματογράφος προβάλλεται σε αντιπαράθεση με τον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο της Δεκαετίας του ‘60.


Αναλυτικότερα, προβάλλονται τα ακόλουθα τρία προγράμματα:


Ελλάδα: Αποδομώντας την Πραγματικότητα

Casus Belli του Γιώργου Ζώη
Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου
Οι Πρωθυπουργοί του Στέφανου Χαραμίδη
Προαύλιο της Ρηνιώς Δραγασάκη
Τα Φύκια στα Μαλλιά σου της Δάφνης Χαιρετάκη
Τrue Blue του Χάρη Ραφτογιάννη


Ελλάδα: Νέες Φωνές

Copa-Loca του Χρήστου Μασσαλά
Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη
Mια Χώρα για Δύο του Νεριτάν Ζιντζιρία
Αλεπού της Ζακλίν Λέντζου


Ελλάδα: Κινηματογραφώντας στη Δεκαετία του 1960: Αλλαγή και Καταπίεση

Τζίμης ο Τίγρης του Παντελή Βούλγαρη
100 Ώρες του Μάη των Δήμου Θέου και Φώτου Λαμπρινού
Ο Γιάννης και ο Δρόμος της Τώνιας Μαρκετάκη
Η Εκπομπή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου


Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία Copa-Loca του Χρήστου Μασσαλά.


Τα αφιερώματα διοργανώθηκαν από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Βίντερτουρ σε επιμέλεια των Stefan Staub και Κωνσταντίνου Τζούφλα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ελβετία, το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Το πλήρες πρόγραμμα του αφιερώματος είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.kurzfilmtage.ch/EN/Festival/Programme#Country_in_Focus_Greece


Στη συνέχεια, το πρόγραμμα «Ελλάδα: Νέες Φωνές» θα παρουσιαστεί στη Ζυρίχη, στον κινηματογράφο Xenix, στο πλαίσιο προγραμματισμένων κινηματογραφικών προβολών, αφιερωμένων στην Ελλάδα (www.xenix.ch/programm/november-2017)

 

e-max.it: your social media marketing partner