Το επετειακό 40ό Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ολοκληρώθηκε και το ΕΚΚ έδωσε το «παρών», τόσο με τις 6 ταινίες που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα και τις οποίες έχει υποστηρίξει, όσο και με χρηματικά έπαθλα, τα οποία έχουν ως κύριο στόχο να ενισχύσουν νέους δημιουργούς.


Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το ΕΚΚ απένειμε ισότιμα σε 4 ταινίες το Βραβείο Κίνητρο, χρηματικού ποσού ύψους 2.000 € το καθένα, ως ενίσχυση για την πραγματοποίηση του επόμενου έργου των δημιουργών τους:


«Καληνύχτα» του Θάνου Κερμίτση
“Mαneki Neko” του Μανώλη Μαυρή
«Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη
«Στάση» της Μαύρας Πεπονή


Επίσης, το ΕΚΚ απένειμε το βραβείο “Pitching Lab” στον Omer Capoglu για το project από την Τουρκία “Who shall we kill tonight?” (2.000 €), για την πρωτοτυπία και ευαισθησία του θέματος, αλλά επίσης με την ελπίδα ότι συμβάλλει παράλληλα στη συνεργασία νέων δημιουργών μεταξύ γειτονικών χωρών.


Επιπλέον, το ΕΚΚ συνόδευσε με χρηματικά έπαθλα τα ακόλουθα βραβεία:


-Βραβείο «Σωκράτης Δημητριάδης» για την καλύτερη ταινία της κατηγορίας «Έλληνες του Κόσμου»: “Testing Greta” της Άμπι Λούκας (1.000 €)
-Βραβείο Τώνια Μαρκετάκη για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία: «Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη (1.500 €)


To Ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης», απονεμήθηκε στην ταινία «Προετοιμασία» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Γεωργοβασίλη. Το έργο έχει ενισχυθεί από το ΕΚΚ, όπως και η ταινία του Χάρη Σταθόπουλου, «Το Εισιτήριο», το οποίο κέρδισε την Τιμητική Διάκριση Ήχου για τον Βαγγέλη Ζέλκα, καθώς και το Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.

 

ISFFDrama2017 afisa1


Στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, από την Ελλάδα διακρίθηκε το «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιoανατολικής Ευρώπης), ενώ για την Κύπρο απέσπασε Εύφημο Μνεία «Η ασήμαντη ζωή της Ελένης Παυλή» του Μιχάλη Χαπέσιη.

e-max.it: your social media marketing partner