Τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Της συνεδρίασης προηγήθηκε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου, τον Διευθυντή του γραφείου της, κ. Ευάγγελο Πολίτη-Στεργίου και τη Γενική Διευθύντρια του ΕΚΚ, κα. Ηλέκτρα Βενάκη. Κατά την εν λόγω συνάντηση, έγινε συζήτηση γύρω από τους προγραμματικούς στόχους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Κοινή συνισταμένη της συζήτησης, ήταν η επιθυμία μίας νέας αρχής στη λειτουργία του ΕΚΚ, η στενή συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Δ.Σ., καθώς και η κατάρτιση ενός προγραμματικού χάρτη σε βάθος τριετίας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ εκτίμησε ότι πρώτιστη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση των συσσωρευμένων αιτημάτων γύρω από θέματα παραγωγής και αποπεράτωσης ταινιών. Στο έδαφος αυτό το Δ.Σ. συζήτησε και αποφάσισε πάνω σε όλες τις υπάρχουσες εκκρεμότητες, με στόχο την ομαλοποίηση της κινηματογραφικής παραγωγής της χώρας. Το Δ.Σ. πιστεύει ότι η αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων και ο επανακαθορισμός των ανάλογων χρονοδιαγραμμάτων συνιστούν ένα θετικό βήμα αποκατάστασης της σταθερότητας και ενίσχυσης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

 

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε επίσης για το Πόρισμα Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα του θέματος, το Δ.Σ. προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρίαση για την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, το Δ.Σ. θα καταρτίσει έναν αναλυτικό χάρτη ενεργειών για όλα τα επιμέρους ζητήματα που θέτει το εν λόγω πόρισμα.

 

Κοινή επιθυμία των μελών του Δ.Σ. είναι η εφαρμογή του νόμου, με γνώμονα την καταστατική υποχρέωση του ΕΚΚ να προασπίζει το δίκαιο της κινηματογραφικής κοινότητας και κάθε μονάδας ξεχωριστά. Ο χειρισμός του ζητήματος αυτού δεν μπορεί να υπόκειται σε πολιτικές εντυπωσιοθηρίας και σε κυνήγι μαγισσών, αλλά απαιτεί νηφάλια και συστηματική εξέταση. Το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δηλώνει ότι θα λειτουργήσει σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

e-max.it: your social media marketing partner