Για πρώτη φορά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στηρίζει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού (Young Audience Award), το οποίο θα απονεμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Ημέρας Ευρωπαϊκού Νεανικού Κοινού (European Young Audience Film Day).
Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού, το οποίο αφορά σε ευρωπαϊκές ταινίες που απευθύνονται σε νεανικά κοινά ηλικίας από 12 έως 14 ετών, έχει ως απόλυτο πρωταγωνιστή τη νέα γενιά σινεφίλ της Ευρώπης. Έτσι, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, οι νεαροί θεατές από τις 25 συμμετέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα στις πόλεις τους τις προβολές των τριών υποψήφιων ταινιών και κατόπιν, να αναδείξουν μέσα από ψηφοφορία, τον νικητή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού. Στην Αθήνα, οι προβολές των τριών υποψήφιων ταινιών θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε προβολής, θα ακολουθούν συζητήσεις μεταξύ των νεαρών σινεφίλ και μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Οι 3 υποψήφιες ταινίες Σχολικός εκφοβισμός, διατροφικές διαταραχές, οικογενειακές σχέσεις, λεπτά ζητήματα ταυτότητας: Θεματικές που απασχολούν τους νέους –και όχι μόνο- ανθρώπους παγκοσμίως, ιδωμένες μέσα από την ιδιαίτερη, τολμηρή ματιά τριών Ευρωπαίων σκηνοθετών, κυριαρχούν στις φετινές υποψήφιες ταινίες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού, οι οποίες είναι οι εξής:
• «The Invisible Boy» / «Il ragazzo invisibile», σε σκηνοθεσία του Γκαμπριέλε Σαλβατόρες / Gabriele Salvatores (Ιταλία)
• «My Skinny Sister» / «Min lilla syster», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Σάνα Λένκεν / Sanna Lenken (Σουηδία- Γερμανία)
• «You’re Ugly Too», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Νούναν / Mark Noonan (Ιρλανδία)

e-max.it: your social media marketing partner