Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη Το μικρό ψάρι (Stratos)  συμπεριλαμβάνεται στις ταινίες  που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα στη φετινή  64η διοργάνωση του φεστιβάλ Βερολίνου που θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή με  Γερμανία και Κύπρο. Από την ελληνική πλευρά η παραγωγή ανήκει στους Faliro House Productions Α.Ε. του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, Αργοναύτες Α.Ε. του Παναγιώτη Παπαχατζή σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ Α.Ε., την Feelgood Entertainment και τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Από τη Γερμανία συμμετέχει η Μatch Factory productions του Michael Weber με την υποστήριξη του NRW και από την Κύπρο η Γιάννης Οικονομίδης Films Ltd  και το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας. Τη διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο έχει εξασφαλίσει η  Feelgood Entertainment και τις διεθνείς πωλήσεις η The Μatch Factory.
Η ταινία έχει ενισχυθεί και από το πρόγραμμα Εurimages.

Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου και Πέτρος Ζερβός.

Με την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη ο ελληνικός κινηματογράφος επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου. Οι δύο τελευταίες συμμετοχές ήταν το 2011 με την ταινία ΜΕΤΕΩΡΑ του Σπύρου Σταθουλόπουλου, μία γερμανοελληνική παραγωγή και το 2004 με την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Τριλογία: Tο λιβάδι που δακρύζει.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ Βερολίνου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 400 ταινίες, κάθε είδους και διάρκειας, οι οποίες χωρίζονται  σε εννέα τμήματα. Εκτός από την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, θα ακολουθήσει σύντομα και η ανακοίνωση για τη συμμετοχή και άλλων ελληνικών ταινιών στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει με την πολυαναμενόμενη ταινία του Γουες Αντερσον The Grand Budapest Hotel.

 

e-max.it: your social media marketing partner