Μεγάλη είναι η ελληνική συμμετοχή στο 44ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Ινδίας, το οποίο από το 2004 διεξάγεται στη Γκόα. Στη φετινή διοργάνωση, η οποία ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου, προβάλλονται συνολικά έξι ελληνικές ταινίες, μία στο διαγωνιστικό τμήμα και πέντε στο πλαίσιο αφιερώματος στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Όλες οι ταινίες είναι παραγωγής 2011-2013.

Το διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει την ταινία Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη,   σε σενάριο και παραγωγή του ιδίου με την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ. Πρωταγωνίστρια είναι μια  γυναίκα η οποία  βγαίνει από ένα μαιευτήριο  με ένα μωρό που δεν είναι δικό της,  για το για το οποίο όμως θα φτάσει στα άκρα προκειμένου να το προστατέψει. Η ταινία συνεχίζει την καλή της πορεία στο εξωτερικό, αφού στο παρελθόν συμμετείχε στα  διαγωνιστικά τμήματα των φεστιβάλ του Εδιμβούργου της Σαγκάης.
Οι ταινίες που συμμετέχουν στο αφιέρωμα είναι:

- J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη σε σενάριο του ίδιου και του Νικόλαου Πανουτσόπουλου
- September της Πέννυς Παναγιωτοπούλουσε  σε σενάριο της ίδιας και της Κάλλιας Παπαδάκη
- Wild duck σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Σακαρίδη.
- Το δέντρο και η κούνια σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρίας Ντούζα
- Ματζουράνα της Όλγας Μαλέα, σε σενάριο της ίδιας και του  Απόστολου Αλεξόπουλου
  
Ιδρυτικός σκοπός του φεστιβάλ κινηματογράφου της Ινδίας είναι η προώθηση του  ινδικού κινηματογράφου στο εξωτερικό αλλά και η υποστήριξη όλων των κινηματογραφικών ειδών, διαμορφώνοντας έτσι μία ποικιλία αισθητικής και περιεχομένου. Στοχεύει στην προβολή της κινηματογραφικής τέχνης που προέρχεται από διαφορετικά έθνη καθώς και στην προώθηση της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων παγκοσμίως.

e-max.it: your social media marketing partner