Για μία ακόμη σχολική σεζόν, το «Πρώτη Ώρα Σινεμά», το εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, επιστρέφει για να μοιραστεί την αγάπη του για τον κινηματογράφο από όλες τις γωνιές του κόσμου με μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Όπως λέει το μότο του προγράμματος, «Η τέχνη είναι εκπαίδευση, και εκπαίδευση χρειάζεται για να την αγαπήσεις», κι έτσι το Φεστιβάλ θα διοργανώνει όλη τη χρονιά διαδραστικές προβολές που διαρκούν μία ώρα με σκοπό να εξοικειώσει παιδιά κάθε ηλικίας με το σινεμά και τη μάθηση γενικότερα, φέρνοντάς τα μέσα στα σχολεία.

 

Αυτή η προβολή που μοιάζει περισσότερο με κινηματογραφικό παιχνίδι, περιλαμβάνει διάσημααποσπάσματα από θρυλικές ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου και ταυτόχρονο σχολιασμό από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, κύριο Ορέστη Ανδρεαδάκη, και συμμετοχή των παιδιών με ερωτήσεις και σχόλια.

 

Η χθεσινή επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια Γείτονα ταξίδεψε τους μαθητές στις σημαντικότερες στιγμές του γαλλικού κινηματογράφου, από τους αδερφούς Λιμιέρ στον Ζορζ Μελιές, από το σουρεαλισμό του Μπουνιουέλ και του Νταλί στον ποιητικό ρεαλισμό του Μαρσέλ Καρνέ, από την εποχή των μεγάλων σταρ όπως, η Ζαν Μορό, η Κατρίν Ντενέβ, ο Αλέν Ντελόν, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν, στους μεγάλους κωμικούς, όπως ο Λουί Ντεφινές, μέχρι και σήμερα και το οσκαρικό «The Artist».

 

Το «Πρώτη Ώρα Σινεμά» έχει τρεις εκδοχές: μία για την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, μία για το γαλλικό, που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώ τώρα ετοιμάζεται μία ακόμη, για το ελληνικόσινεμά, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

 

Το πρόγραμμα βέβαια προσφέρεται δωρεάν από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.  Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 210 6061108.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner