Η πολυβραβευμένη ταινία Μiss Violence, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία  του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά που ξεκίνησε την επιτυχημένη φεστιβαλική της πορεία από τη Βενετία και ετοιμάζεται για το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου.
Ο σκηνοθέτης με μία ιστορία που αποδομεί τη σύγχρονη οικογένεια και περιγράφει τις σχέσεις βίας και εξουσίας μεταξύ των μελών της,  απέσπασε  τον αργυρό λέοντα στο 70ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ o πρωταγωνιστής Θέμις Πάνου τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του. Η ταινία επίσης στο ίδιο φεστιβάλ απέσπασε  τα βραβεία Arca CinemaGiovani Καλύτερης ταινίας και  Fedeora από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου. Παράλληλα, στην Ολυμπία Μυτιληναίου, διευθύντρια φωτογραφίας απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στο τμήμα ξενόγλωσσων ταινιών, για την εξαιρετική δουλειά της στα 18α διεθνή βραβεία κινηματογράφου Gianni di Venanzo.
Η επιτυχημένη πορεία της Μiss Violence  συνεχίστηκε με τη συμμετοχή της στα διαγωνιστικά τμήματα των φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, όπου τιμήθηκε με ειδική μνεία από την κριτική επιτροπή, του Ζάγκρεμπ, του Σάο Πάολο και του Μόντρεαλ όπου και απέσπασε το βραβείο καινοτομίας Daniel Langlois, ενώ ήταν μία από τις δέκα ταινίες που προβλήθηκαν στο Τορόντο στο  πλαίσιο του προγράμματος City to City, όπου Αθήνα ήταν η τιμώμενη πόλη για τη φετινή διοργάνωση.
Η επιτυχημένη πορεία δε σταματάει εδώ, αφού στις 6 Νοεμβρίου θα διαγωνιστεί στο  24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης.
Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

 

 


e-max.it: your social media marketing partner