Η ταινία Runaway Day  του Δημήτρη Μπαβέλλα επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο κυρίως πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης που θα πραγματοποιηθεί  από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου. Η ταινία είναι η  μόνη ελληνική μεγάλου μήκους μυθοπλασίας που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και η μόνη αμιγώς ελληνική παραγωγή.

Το Runaway Day είναι μια ασπρόμαυρη ταινία 16mm βασισμένη σε γνώριμα μοτίβα από b-movies και έχει σκοπό να απεικονίσει την απελπισία που νιώθουν οι Νεοέλληνες μέσα στη σύγχρονη Αθήνα, μια πόλη που βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Την ίδια ακριβώς αίσθηση φαίνεται να νιώθουν και οι Αθηναίοι ενώ η ασφυκτική και ολοένα αυξανόμενη πίεση τους οδηγεί σε μια μαζική φυγή, μια πανδημικού χαρακτήρα απόδραση προς άγνωστο προορισμό.     
Πέρα από την ακατανίκητη τάση να τρέξουν μακριά, η επόμενη επίδραση που το φαινόμενο έχει στους κατοίκους της πόλης, είναι να φέρνει στο προσκήνιο τις βαθύτερες και πιο ανομολόγητες επιθυμίες τους. Καθώς η σπειροειδής ιστορία της ταινίας ξετυλίγεται, έρχεται σε πρώτο πλάνο το θλιβερό περιβάλλον όπου το Runaway Day λαβαίνει χώρα: Η Αθήνα, μια κάποτε όμορφη πόλη, που καταρρέει σταδιακά μαζί με το δυτικό πολιτισμό.

Το σενάριο ανήκει στον Δημήτρη Μπαβέλλα,
ενώ στην αρχική γραφή του έχει συνεργαστεί και η Ελίνα Ψύκου. Η παραγωγή ανήκει στις εταιρείες Vox Productions, Δύο Τριάντα Πέντε, Sklavis Film Lab, Online Recording Masters με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του ΟΠΑΠ

Πρωταγωνιστούν οι :Μαρία Σκουλά, Μάκης Παπαδημητρίου, Ερρίκος Λίτσης, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Εύα Βόγλη, Υβόννη Μαλτέζου και Χρήστος Στέργιογλου

Τη Διανομή της ταινίας έχει αναλάβει η "Μικρόκοσμος" ΕΠΕ και θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013.

Πληροφορίες για την ταινία: https://www.facebook.com/RunawayDay
 

e-max.it: your social media marketing partner