Από τις 3 έως τις 16 Οκτώβρη θα διαρκέσει  το έβδομο Ελληνικό  Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά την προβολή 15 ελληνικών ταινιών εκ των οποίων πέντε θα προβληθούν για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες: Οι ταινίες είναι Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη, Μαντζουράνα της Όλγας Μαλέα, Tο Δέντρο και η Κούνια της Μαρίας Ντούζα και τα ντοκιμαντέρ BLACK BOX του  Γεράσιμου Ρήγα και Γυμνά Χέρια του Γιώργου Σκεύα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει και  τις παρακάτω ταινίες:
Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους της Κωνσταντίνας Βούλγαρη
Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί να βρει τη θέση της σε έναν κόσμο που την εμποδίζει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της.  

BLACK   BOX του Γεράσιμου Ρήγα
Το ντοκιμαντερ μελετά τους νέους χορευτές στις πρόβες μιας παράστασης στην Εθνική Σχολή Χορού της Αθήνας. Ο σκηνοθέτης καταγράφει τις μικρές χειρονομίες αυτών των νέων ανθρώπων, που δείχνουν έντονα τη χάρη και την ευγλωττία του ανθρώπινου σώματος.

Το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού του Εκτορα Λυγίζου
Ένας διαταραγμένος νεαρός άνδρας, αποξενωμένος από την οικογένεια και τους φίλους του, ζει στα πρόθυρα της πείνας. Απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ταξισυνειδισία του Κώστα Βάκκα
Μια ιστορία για τον  ελληνοαμερικάνικο ριζοσπαστισμό, από την περίοδο της μαζικής μετανάστευσης στα χρόνια του μακαρθισμού.

Hallo Anatolia του Χρυσοβαλάντη Σταμέλου
Ένας νεαρός Ελληνοαμερικάνος πηγαίνει στη Σμύρνη για  να επανασυνδεθεί με τις ρίζες της οικογένειάς του.

Φιλιά εις τα παιδιά του Βασίλη Λουλέ
Πέντε επιζώντες εβραϊκής καταγωγής δίνουν συναρπαστικές μαρτυρίες για το πώς σώθηκαν από τους φίλους Έλληνες κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
Ο σκηνοθέτης θα είναι παρών στην προβολή και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Μαντζουράνα  της Όλγας Μαλέα
Μια έφηβη όταν αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα, προβληματίζει τους γονείς της,προκαλώντας τους ανησυχία για την ασφάλειά της.

MAGIC HOUR του Κώστα Καππάκα
δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες συναντιούνται τυχαία και ξεκινάνε μια διασκεδαστική περιήγηση στην ελληνική επαρχία. Για τους δικούς του λόγους ο καθένας προσπαθεί να ξεπεράσει μια προσωπική κρίση.

Γυμνά χέρια, του Γιώργου Σκεύα,
Η καριέρα στην Αμερική του μαέστρου Δημήτρη Μητρόπουλου, στο τιμόνι της Συμφωνική και Φιλαρμονική ορχήστρας στη Μινεάπολη. Σπάνιες γνώσεις για την τέχνη και την προσωπικότητα του μεγάλου μαέστρου αποκαλύπτονται μέσα από καθηλωτικό αρχειακό υλικό και αναγνώσεις από τον ηθοποιό Λευτέρης Βογιατζή.

Ένα βήμα μπροστά του Δημήτρη Αθυρίδη
Ο φημισμένος οινοπαραγωγός Γιάννης Μπουτάρης αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Παπαδόπουλος και Σια του Μάρκου Μάρκου
Μια οικονομικά κατεστραμμένος εκατομμυριούχος αναλμβάνει απρόθυμα το μαγαζί Fish and chips σε συνεργασία  με τον αδελφό του.

Το δέντρο και η κούνια της Μαρίας Ντούζα
Μια κόρη προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον αποξενωμένο πατέρα της σε αυτή την συναρπαστική ιστορία της μετάνοιας, αποδοχής και αγάπης.

ΑΝ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη
Δύο παράλληλες ιστορίες ενός φαινομενικά συνειδητού εργένη  δείχνουν πώς η ζωή μπορεί να αλλάξει από μια τυχαία συνάντηση.

Χαρά  του Ηλία Γιαννακάκη
Η ιστορία μιας γυναίκας που απάγει ένα βρέφος από μια κλινική με σκοπό να το αναθρέψει σα δικό της. Το μητρικό της ένστικτο δοκιμάζεται όταν η ζωή του απειλείται και προσπαθεί να το σώσει.

Ένας λαμπερός ήλιος του Βασίλης Λουλέ και Archive του Κρις Εμμανουηλίδη
Θα είναι παρόντες στις προβολές και οι δύο σκηνοθέτες.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner