Δύο ελληνικές ταινίες συμμετέχουν φέτος στο το 5ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Πρίστινα, το οποίο ξεκινάει στις 20 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μηνός.

 

Η Κόρη, η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Θάνου Αναστόπουλου, σε παραγωγή του ιδίου και της Στέλλας Θεοδωράκη, με την υποστήριξη του Ε.Κ.Κ. συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα για την καλύτερη ταινία των Βαλκανίων –τμήμα Honey and Blood-, μαζί με ταινίες από την Αλβανία, τη Σερβία, την Κροατία και τη Σλοβενία. Η  ταινία θίγει μέσα από την ιστορία ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού, το φλέγον ζήτημα της κρίσης αξιών, σε μια Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται αφάνταστα σε όλους τους τομείς.

 

Στο τμήμα προβολής ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το 100 (Αλεξάνδρας 173, Αθήνα) του Γεράσιμου Ρήγα σε παραγωγή της ΕΡΤ Α.Ε. και με την  υποστήριξη του Ε.Κ.Κ. Το ντοκιμαντέρ  καταγράφει την καθημερινότητα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Αττικής από τη στιγμή της κλήσης από έναν πολίτη μέχρι την προσπάθεια διαχείρισης του εκάστοτε περιστατικού.

 

Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Πρίστινα διατηρώντας τη θέση του ως φεστιβάλ διεθνούς κύρους με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, παρουσιάζει νέες ταινίες από όλο τον κόσμο. Έχοντας το παραδείγματα πολλών χωρών παγκοσμίως, ότι η καλύτερη προβολή μίας χώρας είναι μέσω του πολιτισμού της, η αποστολή του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Πρίστινα, είναι να ανοίξει τις πόρτες του στη νεότερη χώρα του κόσμου, το Κοσσυφοπέδιο, να καλωσορίσει διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου μέσω του κινηματογράφου, χρησιμοποιώντας την ως μέσο για την προώθηση ανοικτού διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών και των εθνών. Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Πρίστινα επιδιώκει να φέρει τις καλύτερες ταινίες από  τον παγκόσμιο κινηματογράφο στην Πρίστινα και το Κοσσυφοπέδιο και να προωθήσει τις καλύτερες ταινίες του Κοσσυφοπεδίου στο διεθνές κοινό.

 

e-max.it: your social media marketing partner