Έφυγε την Κυριακή το πρωί η Φανή Ζιώζια ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η Φανή γεννήθηκε το 1956 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Το ενδιαφέρον της για τις σύγχρονες ιδέες και τις αλλαγές που έφερναν την οδήγησαν να ζήσει σε Αθήνα και Παρίσι. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ  και κινηματογράφο στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου, για το πτυχίο της οποίας πραγματοποίησε την ταινία μικρού μήκους ΜΟΤΕΛ ΑΡΙΩΝ, παραγωγής του 1985. Με πλούσια και συνεχή κοινωνική δράση ήταν στενά συνδεδεμένη, ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια, με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότιμης αντιμετώπισης τους, γεγονός που την έκανε να αναλάβει τα καθηκόντα εκδότριας στο γυναικείο περιοδικό ΣΚΟΥΠΑ την περίοδο 1977 έως το 1980.

Στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση εργάστηκε σε πληθώρα ελληνικών και ξένων παραγωγών. Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται στο Τμήμα Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου  με αντικείμενο την παρακολούθηση των σταδίων παραγωγής των κινηματογραφικών έργων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και  της μεταπαραγωγής των ταινιών. Η ήρεμη διαχείριση της εργασιακής καθημερινότητας, η ευθυκρισία, το χιούμορ αλλά και η διάθεση της να μεταφέρει καινούργιες ιδέες στον μικρόκοσμο του γραφείου, έκαναν την Φανή γρήγορα αγαπητή και πολύτιμη συνεργάτιδα.

Σταθερή υπήρξε και η υποστήριξη της προς τους νέους δημιουργούς, τον ενθουσιασμό των οποίων κατάφερε να συνδυάζει με την εμπειρία των παλιότερων. Για το λόγο αυτό, το 2005 της ανατέθηκε η διαχείριση του πιλοτικού προγράμματος «Πρώτο Βήμα» για την παραγωγή ταινιών από παιδία 12 έως 23 ετών, σε ψηφιακή μορφή και με χαμηλό κόστος. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από μεμονωμένα άτομα αλλά και από ομάδες μαθητών σε σχολεία. Η επαφή της με τους νέους συνεχίστηκε και μέσω της Σχολής Λυκούργου Σταυράκου, όπου από το 2010 δίδασκε μοντάζ. Υπήρξε επίσης μέλος της ομάδας εργασίας  έχοντας την ευθύνη της επιλογής των κατάλληλων κινηματογραφικών αποσπασμάτων για το έργο «Ψηφιακό Αρχείο του Ελληνικού Κινηματογράφου» που υλοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με χρηματοδότηση του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου, που είχε ως  αντικείμενο την αρχειοθέτηση, την τεκμηρίωση και την ηλεκτρονική αξιοποίηση ενός σημαντικού αριθμού κινηματογραφικών ταινιών της περιόδου 1950-2000. 

Η Φανή ήταν παντρεμένη με τον Κωστή Λιβιεράτο και έχουν ένα γιo τον Γιάννη.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, ώρα 15:00, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Από όλους εμάς που τη γνωρίσαμε και εργαστήκαμε μαζί της στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζονται τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

e-max.it: your social media marketing partner