Το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου αρχίζει με επισημότητα  την Πέμπτη, 24/11, στον κινηματογράφο Έλλη με την προβολή της ταινίας «Dalva» της Εμμανουέλ Νικό. Στην τελετή έναρξης θα παραβρεθεί η Πολωνή σκηνοθέτις Ανιέσκα Χόλαντ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία θα βραβευτεί για τη συνολική προσφορά της. 
Το Πανόραμα και φέτος υποστηρίζεται οικονομικά από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με το ποσό των 1.500 € που θα συνοδεύσει το βραβείο καλύτερης ταινίας. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμά του Πανοράματος συμμετέχουν εννέα ευρωπαϊκές ταινίες, ανάμεσά τους οι ελληνικές: «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη, «Καθαρτήριο» του Βασίλη Μαζωμένου», Φαντάσματα της Επανάστασης» του Θάνου Αναστόπουλου. Όλες οι ταινίες του διαγωνιστικού: https://tinyurl.com/r3rydtxd
Το αποτύπωμα του ελληνικού σινεμά είναι αισθητό και στο υπόλοιπο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Στην κατηγορία Πρεμιέρες  συμπεριλαμβάνεται το ντοκιμαντέρ «Τώρα και τότε: Η Νέα Σμύρνη μου» του Βασίλη Βαφέα (https://tinyurl.com/4c7u5pv8  ) ενώ στα Αφιερώματα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επανεκτιμήσει το έργο της Αγγελικής Αντωνίου (https://tinyurl.com/4ydrp8x6 ) και του Τάκη Σπετσιώτη (https://tinyurl.com/2p97tdxv ). Θα προβληθούν επίσης ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών (https://tinyurl.com/yc75dtcc ).
Τέλος, οι λάτρεις του αστυνομικού φιλμ και του νουάρ ας ρίξουν μια ματιά στο αφιέρωμα στον Ζορζ Σιμενόν, που απαρτίζεται από εννέα ταινίες (οκτώ του κλασικού γαλλικού σινεμά συν ο «Άνθρωπος από το Λονδίνο» του στιλίστα Μπέλα Ταρ).
Όλες οι ταινίες του αφιερώματος στον Ζορζ Σιμενόν: https://tinyurl.com/ydecua9a
Το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα διαρκέσει έως την 30η Νοεμβρίου 2022, στους κινηματογράφους Έλλη και Ανδόρα. 
Το πλήρες πρόγραμμα: https://tinyurl.com/3v926cv6
 
e-max.it: your social media marketing partner