Στον κινηματογράφο Ιντεάλ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έλαβε χώρα η τελετή απονομής των βραβείων του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Η τελετή αυτή όμως δεν σήμανε και τη λήξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ: από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν 15 επαναληπτικές προβολές στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Άστυ. Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://tinyurl.com/56uyfbwu

Τα βραβεία του ΕΚΚ στις «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου υποστήριξε και φέτος έμπρακτα τις Νύχτες Πρεμιέρας, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιού του, Μάρκος Χολέβας, στη σύντομη ομιλία του σχετικά με τη συμβολή του φεστιβάλ στην προβολή της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους και στη σύνδεσή της με τα κινηματογραφικά έργα μεγάλου μήκους. Συγκεκριμένα διαθέτει το χρηματικό ποσό των 5.000 € ως στήριξη των δημιουργών τριών βραβευμένων ταινιών.

Η Χρυσή Αθηνά Βραβείο Καλύτερης Ταινίας απονεμήθηκε στην ταινία «5 p.m. Seaside» του Βάλεντιν Στέισκαλ -συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 €.

Η Αργυρή Αθηνά Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία «Μάγμα» της Λίας Τσάλτα -συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.500 €.

Το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Θανάση Τρουμπούκη για την ταινία «UndertheLake» -συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.500 €.

Όλα τα βραβεία εδώ: https://tinyurl.com/2csj3nbe

e-max.it: your social media marketing partner