Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει από τις 3 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου στις αίθουσες Ολύμπιον και στην μυθική προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://www.filmfestival.gr/el/film-festival 

Ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Μετά τα φεστιβάλ, τι;» και θέμα  τις  προοπτικές της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους μετά τη φεστιβαλική πορεία της στην Ελλάδα και διεθνώς συνδιοργανώνουν  το Γραφείο MEDIA του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. 
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι) τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, στις 12:00. 
Θα μοιραστούν την εμπειρία τους οι: Άννα Κασιμάτη (Γραφείο Media Hellas, ΕΚΚ). Ηλίας Δημητρίου, σκηνοθέτης (συντονιστής του προγράμματος ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ, ΕΡΤ). Κωστής Καλαποθάκης, Υπεύθυνος Κατάρτισης Προγράμματος Προβολών (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς). Μπάμπης Κονταράκης, Αιθουσάρχης - Διανομέας (Άστορ, Ανδόρα / Weird Wave). Τάσος Μελεμενίδης, υπεύθυνος προγράμματος του CINOBO). Θέλγια Πετράκη, σκηνοθέτις («Η Χέλγκα είναι στο Λούντ», «Bella»).
Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από τον Πάνο Γκένα, υπεύθυνο προγράμματος του διαγωνιστικού τμήματος «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. 
 
To ντοκιμαντέρ, ελληνικό και ξένο, θα ταξιδεύσει στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το Σάββατο, 1/10, έως την Πέμπτη 6/11. Προβολές ταινιών και παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα νησιά: Λήμνος, Χίος, Ικαρία, Άγιος Ευστράτιος, Οινούσσες, Σάμος, Ψαρά, Φούρνοι. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022.
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά το Aegeandocs εύχεται κάθε επιτυχία.
Τα προγράμματα του φεστιβάλ, ελληνικό και διεθνές στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/2p9bmuyw
 

Για ανάπτυξη ιδέας για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους «για παιδιά και νέους»

Το 1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, θα πραγματοποιηθεί από 1 ως 4 Δεκεμβρίου στον Πύργο, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Έξι εκπαιδευτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εξειδικευμένα μαθήματα θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στις ιδιαιτερότητες του Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη των ιδεών που θα παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες. Η καλύτερη ιδέα θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΡΤ AE με 2.000 ευρώ, για να ενθαρρύνει τα περαιτέρω βήματα για την πραγματοποίηση της ταινίας.

Με το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στοχεύει στα εξής:

1. Στην εκπαίδευση των κινηματογραφιστών –και κυρίως των νέων – ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες των ταινιών που πραγματεύονται πτυχές της παιδικής ή νεανικής ηλικίας και απευθύνονται πρωτίστως σ’ αυτές τις ηλικίες.

2. Στην σταθερή παροχή τεχνογνωσίας και στήριξη σε όλα τα στάδια δημιουργίας της ταινίας, από την ανάπτυξη μιας ιδέας, ως την εμπορική και εναλλακτική διανομή της.

3. Στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για συνεργασίες με ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΚΟΜΕ ΑΕ και άλλους φορείς για στήριξη της παραγωγής και της διανομής ταινιών για παιδιά και νέους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, θα στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους, όχι μόνο την ιδέα που θα βραβευθεί αλλά και τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες ιδέες που θα παρουσιαστούν στο “Creative Ideas”.

Η μέγιστη διάρκεια για ταινία μυθοπλασίας ή animation είναι 20 λεπτά και για ντοκιμαντέρ 30 λεπτά.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Οι ταινίες «για παιδιά και νέους» είναι ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ ή animation, απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, από τη νηπιακή ηλικία ως την ηλικία των 18 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια ηλικιακή κατηγορία θέλουν κυρίως να απευθύνεται η ταινία τους.

Βασικές αρχές:

1. Η θέαση του κόσμου γίνεται μέσα από τα μάτια των παιδιών ή των νέων.

2. Η σκηνοθετική διαχείριση του θέματος, πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν τις αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία κυρίως απευθύνεται η ταινία.

3. Θέματα που προωθούν τη βία, το σεξισμό ή το ρατσισμό, αποκλείονται. Επίσης, αποκλείονται ιδέες που προωθούν διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Φέλιξ Βαγκιντερχόιζεν, Βέλγιο, Διανομέας Παιδικών Ταινιών, Παραγωγός Εκπαιδευτικών Κινηματογραφικών Προγραμμάτων, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου

Αντρέι Ρόμαν Γιάζεβιτς, Πολωνία, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης, Παραγωγός, Μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Πολωνών Σκηνοθετών

Λίνα Γιαννοπούλου, Παραγωγός Ταινιών, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Olympia IFF.

Αγάθη Δαρλάση, Σύμβουλος Storytelling, consultant, Σκηνοθέτιδα, Σεναριογράφος.

Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σκηνοθέτιδα, Θεατρολόγος, Θεατροπαιδαγωγός

Δημήτρης Σπύρου, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Olympia IFF

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπληρώστε αυτή την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε (εδώ) και στείλτε την στο email festival@olympiafestival.gr με θέμα “Αίτηση για Creative Ideas Pitching Lab” μέχρι και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει δριμύτερος.

Το 9ο AΑGFF θα διεξαχθεί στις 17-29 Οκτωβρίου 2018 στην Ταινιοθήκη (αίθουσες 1,2) και το ExileRoom, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει σήμερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου (είσοδος μόνο με προσκλήσεις) με τη νέα ταινία του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Το βιβλίο των εικόνων, που θα προβληθεί σε πανελλαδική πρεμιέρα. Το φιλμ, ένα κινηματογραφικό δοκίμιο με στοιχεία ταινίας τρόμου, στο οποίο ο γάλλος auteur ενσωματώνει σκληρές εικόνες απ’ όσα συμβαίνουν στον σύγχρονο κόσμο, προβλήθηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο Φεστιβάλ των Κανών.

Πιστό στις θεματικές που το κοινό αγκάλιασε στα οκτώ χρόνια διεξαγωγής του, με ένα ισχυρό Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, και αφιερώματα σε σπουδαίους avantgarde δημιουργούς, αλλά ταυτόχρονα εισάγοντας και νέες ενότητες-έκπληξη, το φετινό φεστιβάλ ιχνηλατεί κινηματογραφικούς δρόμους εκτός πεπατημένης, όπως ακριβώς υπαγορεύει η σινεφίλ καταγωγή του: η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Συνολικά θα προβάλει 100 ταινίες, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τέσσερις δωρεάν προβολές για το κοινό.

Επιπλέον, ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνογράφο Γιώργο Ζιάκα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, δίνει την αφορμή να ξαναθυμηθούμε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου και μια ταινία του Γιώργου Σταμπουλόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό, στις 23 Οκτωβρίου (19:30, αίθουσα Α’), θα παρουσιαστεί και το νέο βραβευμένο βιβλίο του καλλιτέχνη με τίτλο «Γιώργος Ζιάκας - Θέατρο, Κινηματογράφος, Ζωγραφική» (εκδόσεις Θεμέλιο), ενώ νωρίτερα, στις 19 Οκτωβρίου (19:00, Μουσείο Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος),εγκαινιάζεται και έκθεση με τις μακέτες και τα σκηνικά του Γιώργου Ζιάκα από τις ταινίες των Θ. Αγγελόπουλου και Γ. Σταμπουλόπουλου. Toαφιέρωμα τιτλοφορείται «Ζωγραφίζοντας την οθόνη».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

 

Το 8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους μ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε έντεκα πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό στις 13 και 14 Οκτωβρίου.


Φέτος, η διοργάνωση ενισχύοντας το διεθνές της στοιχείο, εκτός της προβολής των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό αποφάσισε να εισάγει φρέσκο διεθνές “μικρό” κινηματογράφο. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι μικρές αυτές δομικές αλλαγές αποτελούν μόνο την αρχή ενός μεγάλου εγχειρήματος που θα αλλάξει τα κινηματογραφικά δεδομένα της χώρας το επόμενο διάστημα.


Ο διαγωνισμός των δεκαπέντε ελληνικών ταινιών, ο βασικός κορμός της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις έντεκα πόλεις που συμμετέχουν φέτος στο δίκτυο του φεστιβάλ. Η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η πρώτη ημέρα θα λήξει μετά την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού. Η “αγαπημένη” ταινία του κοινού μαζί με τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου α’ γυναικείας και α’ ανδρικής ερμηνείας θα ανακοινωθούν την Κυριακή σε μια διαδραστική τελετή απονομής με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF2018.


Επίσης, τη δεύτερη ημέρα στο διεθνές μέρος του φεστιβάλ θα γίνει η προβολή δώδεκα ταινιών μικρού μήκους από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία και την Αίγυπτο, οι οποίες θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Στα πλαίσια του ειδικού αφιερώματος για το περιβάλλον με τίτλο “το Micro μ Ντύνεται Πράσινο” κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν ειδικές προβολές και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και πρόσβαση για ΑμεA.

 

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Με 95 ταινίες από 22 χώρες, τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες, πέντε ευρωπαϊκές και 32 προβολές για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το AegeanDocs 2018 (www.aegeandocs.gr) ανοίγει τις αίθουσες του σε 9 νησιά του Αιγαίου, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου. Για έξη ημέρες, 1 έως 6 Οκτωβρίου, 13 σκηνοθέτες από την Ευρώπη και 20 Έλληνες, παρουσιάζουν τις ταινίες τους στο κοινό του Αιγαίου. Το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «Ζήσε, Νοιώσε, Απόλαυσέ το!» συμπυκνώνει το περιεχόμενο μιας πολυπολιτισμικής γιορτής.Στη Λέσβο το Φεστιβάλ διεξάγεται σε επτά αίθουσες και σε μια σε κάθε νησί του Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Λήμνος, Ικαρία Φούρνοι, Οινούσσες, Αϊ-Στράτης και Ψαρά). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Οι συζητήσεις των σκηνοθετών με το κοινό διεξάγονται στη Μυτιλήνη και μεταδίδονται, σε live streaming, στις υπόλοιπες αίθουσες, σε όλα τα νησιά, έτσι ώστε οι θεατές στα υπόλοιπα νησιά να παίρνουν μέρος στο διάλογο με τους δημιουργούς.


Με τη συνεργασία και υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), το AegeanDocs διαδίδει το ελληνικό ντοκιμαντέρ στα ακριτικά νησιά μεγάλα και μικρά του Αιγαίου. 8 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 17 μικρού και μεσαίου μήκους προβάλλονται για πρώτη φορά στο κοινό των νησιών.

 

Τα αφιερώματα του Φεστιβάλ:
1. Ιστορία και Μνήμη (13 ταινίες).
2. Διάλογοι στο Αιγαίο (6 τουρκικές και 6 Ελληνικές ταινίες).
3. Προσφυγικό, με 32 ταινίες από τη συλλογή Home New Home, μια πρωτοβουλία σε 5 χώρες με ταινίες δημιουργημένες από πρόσφυγες και εθελοντές.
4. Κρίση Ταυτότητας. Άνθρωποι, που αναζητούν την χαμένη ταυτότητα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης (7 ταινίες από τη Ρωσία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κούβα, την Αργεντινή και την Κύπρο).
5. Αφιέρωμα στην Κίνα με δυο ταινίες από το φεστιβάλ Les Ecrans de Chine.
6. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση με 11 ταινίες από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

 

Oλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους σε μια προσπάθεια να μπορούν να τις παρακολουθήσουν και οι ξένοι επισκέπτες των νησιών. Δίγλωσσο είναι το πρόγραμμα προβολών και ο Κατάλογός του Φεστιβάλ, ενώ για τον ίδιο σκοπό τα spot του Φεστιβάλ έχουν παραχθεί σε έξη γλώσσες ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά , γερμανικά, ρωσικά και τουρκικά με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ και είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ


24ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

16-22 Σεπτεμβρίου 2018
 
H φετινή διοργάνωση ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, μετά την δρομολόγηση της ανακατασκευής της μεγάλης Καπναποθήκης που θα στεγάσει επιτέλους το Φεστιβάλ Δράμας, αλλά και την ανακοίνωση της συνεργασίας του με το Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το ΕΑΠ αξιοποιώντας τη δυναμική του Φεστιβάλ, θεσπίζει πρόγραμμα Κινηματογραφικών Σπουδών στην πόλη της Δράμας που θα αρχίσει να λειτουργεί όταν παραδοθεί ο νέος χώρος επί της οδού Περδίκα. 

Πρόεδρος άλλωστε της φετινής κριτικής επιτροπής του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος θα είναι ο πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η διάρκεια του Φεστιβάλ Δράμας παρατείνεται κατά μία ημέρα, ενώ μετά την επιπλέον χρηματοδότηση του υπουργού κύριου Χαρίτση, το Φεστιβάλ είναι πλέον σε θέση να προσκαλέσει μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών της κινηματογραφικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, φέτος προσκαλεί δύο συντελεστές από κάθε διαγωνιζόμενη ταινία για όλη την εβδομάδα –δηλαδή αριθμό διπλάσιο σε σχέση με το παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο το προφίλ μιας διοργάνωσης που ανέκαθεν είχε στο επίκεντρο τους ίδιους τους κινηματογραφιστές, μεταμορφώνοντας για μια εβδομάδα την πόλη της Δράμας σε κέντρο της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Το 41ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες. Αλλά και αυτούς που επιμένουν  στην μικρή φόρμα αντιμετωπίζοντας την μικρού μήκους ταινία όπως της αξίζει: ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης.

Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 195 ταινίες από 52 χώρες (σε όλα τα προγράμματά της).
 
Tο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα απονείμει στο Φεστιβάλ τα παρακάτω βραβεία: Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη»Βραβείο «Σωκράτης Δημητριάδης»Βραβεία «Κίνητρο» σε ταινίες δημιουργών από την Ελλάδα του διαγωνιστικού προγράμματος, Βραβείο σε project στο Pitching lab. Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά.
 
Περισσότερες πληροφορίες-πρόγραμμα εδώ.

Άνοιξε η περίοδος υποβολής ταινιών στο 9ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

του Balkans Beyond Borders

 

Το Balkans Beyond Borders (BBB) ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου υποβολής ταινιών για το 9ο συνεχόμενο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που διοργανώνει και το οποίο φέτος έχει ως θέμα “Societies on Sharing” (S.O.S.). Νέοι σκηνοθέτες μέχρι την ηλικία των 35 ετών από τα Βαλκάνια και όχι μόνο καλούνται να εμπνευστούν από το φετινό θέμα και να αποστείλουν την ταινία τους έως τις 20 Ιουνίου. Όλα τα είδη ταινιών είναι αποδεκτά (μυθοπλασια, animation, πειραματικά, ντοκιμαντέρ και ψηφιακές τέχνες ) αρκεί να έχουν διάρκεια έως και 30 λεπτά.


Αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ δίνει έμπνευση και προ(σ)καλεί μέσω του θέματος: Societies on Sharing (S.O.S.). Το να μοιράζεσαι είναι κάτι που μπορείς να συναντήσεις σε όλες τις πτυχές της ζωής σου. Σημαίνει ότι δεν είσαι μόνος. Κάνει τη ζωή αληθινή. Είναι S.O.S για την κοινωνία να συνειδητοποιήσει τα πλεονεκτήματα του να μοιράζεσαι. Καλούμε λοιπόν, όλους τους καλλιτέχνες να μπουν σε “sharing mood” και να μοιραστούν μαζί μας τη δουλειά τους.


Το BBB συνεχίζει το «μετακινούμενο» Φεστιβάλ του στα Βαλκάνια και όχι μόνο και σύντομα θα ανακοινωθεί η πόλη που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ για το 2018. Μετά από 8 συνεχόμενα χρόνια το ΒΒΒ δίνει για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα στην επόμενη γενιά σκηνοθετών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να παρουσιάσουν τις ταινίες τους ενισχύονας ταυτόχρονα τη δικτύωση και τις προοπτικές τους. Βραβεία που θα δωθούν: Καλύτερης Ταινίας, Βραβεόι Κοινού, Βραβείου Πρώτοεμφανιζόμενου.


Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής: www.balkansbeyondborders.eu, στη σελίδα στο Facebook (Balkans Beyond Borders) και στο Twitter (BalkansBB).
Επικοινωνήστε στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αιτήσεις: εδώ

micro-m-12

Το Micro μ απευθύνει, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, κάλεσμα προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές να καταθέσουν τη δουλειά τους προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν στο 8ο Micro μ Festival.


Οι δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα προκριθούν θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν ταυτόχρονα σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού . Το βραβείο που θα παραλάβει ο νικητής σκηνοθέτης αποτελεί όπως κάθε χρόνο σημαντική στήριξη για την επόμενη παραγωγή του.


Φέτος, για πρώτη φορά, θα δοκιμαστεί ένα νέο πλαίσιο διεξαγωγής που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους και την επικοινωνία της σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό.


Η όγδοη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2018.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσουν τους όρους και τη φόρμα συμμετοχής για το 8ο Micro μ Festival από το επίσημο site του φεστιβάλ.

*Έγκυρες θα θεωρηθούν οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ως την 1η Ιουλίου 2018.

Venice Gap-Financing Market - Πρόσκληση Υποβολής Ταινιών

31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2018

75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 

 

Η δράση "Venice Gap-Financing Market", στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, δίνει τη δυνατότητα σε Ευρωπαίους και διεθνείς παραγωγούς να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τα σχέδιά τους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και σχέδια εικονικής πραγματικότητας) με κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με δυνητικούς διεθνείς επαγγελματίες (παραγωγούς, διανομείς, χρηματοδότες κ.ά.). 

Προθεσμία υποβολής ταινιών: 1 Μαϊου 2018.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 02 Απριλίου 2018 η υποβολή ταινιών για το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 24 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2018 στα Χανιά της Κρήτης. Το φεστιβάλ δέχεται ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation. Μικρού και μεγάλου μήκους.

kinXania

Η τελική ημερομηνία υποβολής των ταινιών είναι η Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Ο κανονισμός υποβολής ταινίας, καθώς και η σχετική ηλεκτρονική φόρμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, εδώ. Οι ελληνικές παραγωγές υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ, καθώς και στην πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ.  Οι παραγωγές του εξωτερικού υποβάλλονται αποκλειστικά μέσα από την πλατφόρμα που μπορείτε να βρείτε εδώ.  

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.