24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

 

Το 24ο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 19 - 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας συνολικά 181 ταινίες απ' όλο τον κόσμο, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πάνω από 45 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

 

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα απονείμει, με στόχο την υποστήριξη της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, τα χρηματικά βραβεία πρώτης και δεύτερης καλύτερης ταινίας στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του 24ου φεστιβάλ. Επίσης, υποστηρίζει το αφιέρωμα στις ταινίες του κινηματογραφιστή Γιώργου Πανουσόπουλου.

 

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ: http://www.aiff.gr/ 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου δέχεται αιτήσεις για την 69η διοργάνωσή του η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 17 Φεβρουαρίου 2019.

 

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων:

Για ταινίες μεγάλου μήκους: 31 Οκτωβρίου 2018

Για ταινίες μικρού μήκους: 15 Νοεμβρίου 2018

 

Ένας συνοπτικός οδηγός για την υποβολή ταινιών εδώ

Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις εδώ.  

Berlinale Co-Production Market 2019: Πρόσκληση για την κατάθεση projects

 

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα έμπειροι παραγωγοί από όλο τον κόσμο να υποβάλουν σχέδια για νέες μεγάλου μήκους ταινίες στην Berlinale Co-Production Market 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 13 Φεβρουαρίου 2019. Ο προϋπολογισμός των σχεδίων πρέπει να είναι μεταξύ 1 και 20 εκατομμυρίων ευρώ και να έχει εξασφαλιστεί ήδη το 30% της χρηματοδότησης. Σημείωση: ενθαρρύνονται οι παραγωγοί από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων χωρών, να υποβάλουν σχέδια χαμηλότερου προϋπολογισμού (έναρξη από το ποσό των 750.000 ευρώ).Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του Berlinale Co-Production Market 2019, εδώ.

12ο ετήσιο

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

[LondonGreekFilmFestival]

το διεθνές σημείο συνάντησης για το ελληνικό φιλμ από όλο τον κόσμο

15-18 Μαΐου 2019

 

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων για το 12ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2019

 

Το 12οΦεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι τις 18Μαΐου 2019, και προσκαλεί σκηνοθέτες, παραγωγούς και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο, να υποβάλουν τις ταινίες τους και τα σενάριά τους στο φεστιβάλ. Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Τελευταίες ημερομηνίες υποβολής

 

-     Έγκαιρη προθεσμία υποβολής 1: 30 Αυγούστου 2018

-     Έγκαιρη προθεσμία υποβολής 2: 30 Σεπτεμβρίου 2018

-     Έγκαιρη προθεσμία υποβολής 3: 30 Οκτωβρίου 2018

-     Έγκαιρη προθεσμία υποβολής 4: 30 Νοεμβρίου 2018

-     Κανονική προθεσμία υποβολής: 15 Ιανουαρίου 2019

-     Αργοπορημένη προθεσμία υποβολής: 15 Φεβρουαρίου 2019

-     Πολύ αργοπορημένη προθεσμία υποβολής: 15 Μαρτίου 2019

 

Website για υποβολή ταινιών και σεναρίων:www.londongreekfilmfestival.com

Το φεστιβάλ δέχεται αιτήσεις από Έλληνες Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων της Διασποράς και των Ελληνοκυπρίων, ανεξαρτήτως θέματος.

Δέχεται επίσης αιτήσεις από ξένους Δημιουργούς, Σκηνοθέτες, Σεναριογράφους και Παραγωγούς από όλο τον κόσμο, εφόσον η δουλειά τους σχετίζεται με κάποιον τρόπο με την Ελλάδα (π.χ. θέμα, μύθοι, σύγχρονα ελληνικά θέματα, περιοχές στην Ελλάδα που γυρίστηκε κλπ).

Κατηγορίες ταινιών: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, videoart, πειραματικές ταινίες, musicvideoclips, animation.

Κατηγορίες σεναρίων: μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας.

 

Οργάνωση / Υποστήριξη: Cosmocinema, London, UK.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

 

Website για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή ταινιών και σεναρίων: www.londongreekfilmfestival.com

 

Email: info@londongreekfilmfestival.com

#EUandME: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό

για νέους σκηνοθέτες με στόχο να φέρει πιο κοντά τους πολίτες με την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Η εκστρατεία #EUandME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για νέους σκηνοθέτες, από τις 24 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου 2018. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Ευρωπαίοι σκηνοθέτες ηλικίας από 18 έως 35 ετών. Μπορούν να συμμετάσχουν σε μία από τις πέντε κατηγορίες που συνδέονται με την εκστρατεία: κινητικότητα, βιωσιμότητα, δικαιώματα, ψηφιακός κόσμος, δεξιότητες και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Θα αναδειχθεί ένας νικητής ανά κατηγορία, ο οποίος θα λάβει επιχορήγηση ύψους 7.500 ευρώ για να γυρίσει την ταινία του, υπό την καθοδήγηση ενός από τους πέντε φημισμένους Ευρωπαίους σκηνοθέτες που συμμετέχουν στη σειρά ταινιών μικρού μήκους #EUandME.

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την ιδέα τους για ταινία μικρού μήκους με θέμα μια ιστορία σχετική με τον αντίκτυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινή ζωή των πολιτών: εκτός από το σενάριο της ταινίας, ζητούνται ένα σύντομο βίντεο στο οποίο οι υποψήφιοι θα αιτιολογούν τα κίνητρά τους και θα εξηγούν την ιδέα της ταινίας τους, καθώς και ένας σύνδεσμος προς μία ταινία μικρού μήκους που έχουν σκηνοθετήσει κατά το παρελθόν.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, που διατίθεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (διαθέσιμο από τις 24 Αυγούστου και ώρα 12:00), εδώ.

Η εκστρατεία #EUandME, με τις πέντε ταινίες μικρού μήκους, τις οποίες γύρισαν γνωστοί Ευρωπαίοι σκηνοθέτες, ξεκίνησε στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. τον Μάιο 2018 με σκοπό να ανοίξει ο διάλογος σχετικά με τον αντίκτυπο της Ε.Ε. στις ζωές των νέων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό για νέους σκηνοθέτες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εκστρατείας, εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: ChristianWigand – Τηλ. +32 229 62253, Inga Höglud - +32 229 50698).