Δελτίο Τύπου

Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες”

Ολοκλήρωση προγράμματος και Βραβεύσεις

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εργαστήριο σεναρίου ταινιών μικρού μήκους “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες”, στο πλαίσιο του οποίου δώθηκαν τρία βραβεία και τρεις εύφημες μνείες

Το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες”, σε διοργάνωση του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη Media και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Η πρώτη φάση του εργαστηρίου κράτησε έξι ημέρες (17-22/10) και συμμετείχαν 18 επιλεγμένα project ταινιών μικρού μήκους. Οι εισηγητές του προγράμματος Srdjan Dragojevic, Ognjen Svilicic και Csaba Bollok ανέλαβαν το ρόλο του μέντορα, δουλεύοντας εντατικά με τους 23 συμμετέχοντες, σε ομάδες. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα 18 project τους, παρουσία των τριών εισηγητών, παραγωγών και μελών του Ε.Κ.Κ., ενώ ακολούθησε ειδική εκδήλωση ανακοίνωσης των 3 μεγάλων βραβείων.

Οι βραβευμένοι συμμετέχοντες είναι:

  1. Κράββαρης Παναγιώτης - “Marie”

  2. Πάνικ Ελίνα - “Άννα & Φαίδρα”

  3. Χαραμής Παναγιώτης - “Άβανος”

Τα τρία βραβευμένα σενάρια θα χρηματοδοτηθούν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σύμφωνα με το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους του Ε.Κ.Κ. Επιπλέον, σε περίπτωση που επιλεγούν να συμμετέχουν σε κάποιο ευρωπαϊκό pitching forum, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τυχόν κόστος συμμετοχής σε αυτό.

 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, δώθηκαν και τρεις Εύφημες Μνείες στους:

  1. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος - “Καρτ Ποστάλ από το τέλος”

  2. Ζαμπετάκης Φώτης - “Ούρσος ο Ανίκητος”

  3. Παπασπύρου Ίων & Κοκκινίδης Ζήσης (Tokomburu) - “Διαστήματα”

Τα τρία αυτά σενάρια, σε περίπτωση που επιλεγούν να συμμετέχουν σε κάποιο ευρωπαϊκό pitching forum, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τυχόν κόστος συμμετοχής σε αυτό.

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου ολοκληρώθηκε με δύο ημερίδες, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου. Οι παραγωγοί Μαρία Δρανδάκη, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης και Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης μαζί με την Δέσποινα Μουζάκη, Πρόεδρος και Καθηγήτρια του Τμήματος Κιν/φου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και την Άννα Κασιμάτη, υπεύθυνη του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Media στην Ελλάδα, μίλησαν για θέματα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας παραγωγός αλλά και ένας νέος σκηνοθέτης και πως αυτές θα μπορούσαν να ξεπεραστούν.

 

Την τελευταία μέρα του εργαστηρίου, ανέλαβε ο Sydney Neter, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αγοράς των ταινιών μικρού μήκους, ο οποίος παρουσίασε τις νέες τάσεις και εξήγησε όλες τις δυνατότητες που μπορεί να έχει μία ταινία μικρού μήκους.

 

Το εργαστήριο “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες” αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα από μία σειρά νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που στόχο έχουν την ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας και της βιομηχανίας, με διεθνείς όρους.

-
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και επιχορηγείται από το κράτος. Η δομή, οι αρμοδιότητες και η λειτουργία του ρυθμίζονται κυρίως από το Νόμο 3905 για την ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης. Το ΕΚΚ είναι ο κύριος φορέας άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής. Έχοντας υιοθετήσει σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης, έχει ως βασικούς στόχους την ενίσχυση των νέων δημιουργών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση των επενδύσεων από την εγχώρια αγορά αλλά και το εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων παραγωγών και συμπαραγωγών, την αύξηση της εξωστρέφειας μέσα από την εξαγωγιμότητα της ελληνικής παραγωγής και την αποτελεσματικότητα στη διοικητική λειτουργία υλοποίησης της κινηματογραφικής πολιτικής.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.gfc.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/greekfilmcentre/

 

Δημιουργική Ευρώπη Media

Το υπο-πρόγραμμα MEDIA στηρίζει τη δυνατότητα των ευρωπαϊκών οργανισμών κινηματογράφου και οπτικοακουστικού τομέα να αναπτυχθούν, να διανείμουν και να προωθήσουν το έργο τους. Διατίθεται χρηματοδότηση σε μία σειρά πεδίων, όπως είναι π.χ. η ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας, η δοκιμή στρατηγικών ανάπτυξης ακροατηρίου, η κατάρτιση ή η επαγγελματική ανάπτυξη, η ανάπτυξη έργων για διεθνή ακροατήρια και οι διασυνοριακές συμπαραγωγές. Στη χώρα μας, αρμόδια Υπηρεσία είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/opportunities/audiovisual-support/index_en.htm

Facebook: https://www.facebook.com/CreativeEuropeMediaDeskGreece/

e-max.it: your social media marketing partner